sobota 20. dubna 2024 Marcela

Policisté se v Olomouci zaměřili na taxikáře. Přestupky se týkaly hlavně technických stavů vozidel

V rámci dodržování silničních předpisů a dalších předpisů souvisejících s provozem osobní dopravy pro cizí potřeby – TAXISLUŽBY se ve středu 6. 9. 2017 policisté v Olomouci zaměřili na kontrolu taxíků.

Čtyři hlídky policistů odboru dopravy Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje během dvou hodin zkontrolovali 9 vozidel.

Kontrola byla zaměřena na doklady potřebné pro řízení vozidla, na správné označení vozidla taxi služby (na střešní svítilnu žluté barvy s nápisem TAXI), na označení obchodní firmy nebo názvu dopravce, na vybavení vozidla, např. viditelně uložený průkaz řidiče taxislužby, doklady k oprávnění k podnikání, záznamy o přepravě z právě probíhajícího dne, doklady o zaplacení, stav taxametru apod. Dále se policisté zaměřili na technický stav vozidla, pneumatiky, světla, na povinnou výbavu každého vozidla a nechyběla ani dechová zkouška na požití alkoholu před jízdou.

Po skončení kontroly obdržel řidič protokol o provedené kontrole, který podepsal. Policista kopii po skončení akce zaslal na Odbor agendy řidičů a motorových vozidel MM Olomouc.

Během akce byly zjištěny a vyřešeny 4 přestupky, které se týkaly hlavně technického stavu vozidel. Policisté uložili pokuty v celkové výši 3.000 Kč. Ve dvou případech byly přestupky oznámeny správnímu orgánu.

Policejní akci předcházela kontrola taxikářů pracovníky Odboru agendy řidičů a motorových vozidel MM Olomouc a ČOI. Policie a uvedené složky na kontrolách často spolupracují. Snahou je, zajistit bezpečnost přepravovaných osob taxislužbou a také dodržování stanovených předpisů pro osobní dopravu pro cizí potřeby. 

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.