pátek 29. března 2024 Taťána

V olomouckých městských částech vzniknou tři nové přechody za 6,5 milionu korun

Tři nové přechody vzniknou do konce podzimu na území městských částí Olomouce, konkrétně v městských částech Povel, Nedvězí a Chomoutov. Radnice na jejich stavbu vyčlenila 6,5 milionu korun.

Na prvním z přechodů už se začalo pracovat v ulici Slavonínská v městské části Povel. „Investice zahrnuje jak vybudování nového přechodu v místě křižovatky s Fischerovou ulicí, tak i výstavbu místa pro přecházení ve směru do Vratislavovy ulice,“ popisuje investiční náměstek primátora Filip Žáček. Součástí stavby bude i nové osvětlení a výsadba keřů. Náklady na tento přechod jsou 450 tisíc korun a mělo by být hotovo do konce října.

Ve stejném termínu by měl být dokončen i další přechod, v Nedvězí. V ulici Jilemnická se pracuje již od června. Vzniká tam nový přechod pro chodce, jedno místo pro přecházení frekventované silnice a také záliv pro autobusovou zastávku. Celkové náklady se vyšplhají na 5 milionů korun. „Úpravy komunikace a přilehlých ploch v okolí kaple Nejsvětější Trojice z 18. století přinesou vyšší bezpečnost pro chodce a přehlednější situaci pro řidiče. Nový záliv pro autobusovou dopravu pak umožní plynulý průjezd ostatních vozidel,“ objasnil investiční náměstek Žáček. „Investici z části pokryje finanční podpora z Evropské unie. V rámci dotace byla schválena částka ve výši 3,3 milionu korun,“ doplnil primátor Antonín Staněk.

Třetí přechod vznikne ve Štěpánovské ulici v Chomoutově. Vznikne u mostu přes Moravu, poblíž křižovatky s ulicí Čapky-Drahlovského, kde je točna autobusů. „Tady bude nový přechod doplněn i ochranným ostrůvkem s odpovídajícím nasvětlením. Stavební práce by měly skončit v listopadu a náklady jsou předpokládány ve výši 1 milion korun,“ řekl primátor Staněk. Stavební práce zahrnují i vybudování chodníku, který napojí ty stávající vedoucí k autobusové zastávce u školy a k mostu přes Moravu.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.