sobota 20. dubna 2024 Marcela

Policejní hlídka odhalila muže, který měl tři zákazy řízení a řídil pod vlivem drog

Dvaatřicetiletého muže v osobním autě zkontrolovala v pondělí 22. ledna policejní hlídka. Při kontrole policie zjistila, že muž má vystaveny už tři zákazy řízení a při orientačním testu na přítomnost drog v těle se ukázalo, že je řidič na speedu.

Policejní hlídka číhala v pondělí 22. ledna 2018 před jedenáctou hodinou dopoledne u obce Hruška na Prostějovsku. Policisté zastavili osobní automobil Volkswagen Golf. Když dvaatřicetiletého řidiče vyzvali, aby jim ukázal řidičský průkaz, řekl muž policistům, že mu byl zadržen. „Dalším šetřením policisté zjistili, že muž má rozhodnutími Okresního soudu v Olomouci, Okresního soudu v Prostějově a Krajského soudu v Brně vysloveny platné zákazy řízení všech motorových vozidel. Poslední z nich až do září roku 2020,“ řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Tím však příběh nekončí. Provedeným orientačním testem na přítomnost návykových látek v těle pak policisté u muže zjistili přítomnost amphetaminu. Řidič užití speedu popřel, ale výzvu k tomu, aby se podrobil odbornému lékařskému vyšetření, odmítl.

„Pro své jednání je nyní podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ pokračoval Kořínek. Kvůli odmítnutí podrobit se lékařskému vyšetření je muž podezřelý ze spáchání přestupku podle zákona o silničním provozu. Za ten mu hrozí až padesátitisícová pokuta a zákaz řízení na dobu dvou let.

Foto Pixabay.com

Štítky řidič, policie, drogy, amphetamin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.