sobota 20. dubna 2024 Marcela

Dva muži byli obviněni z distribuce pervitinu v Olomouci, jsou ve vazbě

Kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 40 a 41 let z Olomoucka. Ti jsou obviněni z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Oba byli zadrženi v Olomouci a policisté u nich našli věci související s nelegální distribucí drog. Oběma hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Samotná realizace proběhla v pondělí 18. června 2018, muži u sebe měli mimo jiné malé digitální váhy a sáček s bílou krystalickou látkou, který bude zaslán na odborné pracoviště k provedení expertiz. Čtyřicetiletý obviněný si měl od ledna letošního roku na různých místech Olomouce a blízkého okolí opatřovat pervitin od blíže neustanovených osob. Pervitin měl podle policie dále distribuovat dalším osobám v Olomouci. „Mezi jeho zájemce patřili muži i ženy ve věku od 21 do 44 let. I on je uživatelem drog,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Jednačtyřicetiletý obviněný si měl pervitin opatřovat od poloviny roku 2016 nejen od obviněného čtyřicetiletého muže, ale také od dalších blíže neustanovených osob. „Tuto látku měl na různých místech v Olomouci distribuovat dalším zájemcům v různých dávkách a množství, a to buď za úplatu či zdarma. Mezi jeho zájemce patřili muži i ženy ve věku od 19 do 43 let. I on je uživatelem drog,“ popsala Urbánková.

Ze strany kriminalistů byl dán podnět státnímu zástupci k vydání návrhů na vzetí obviněných do vazby, který byl soudem akceptován. Trestní stíhání obviněných je vedeno vazebně.

Foto PČR

Štítky drogy, dealer, policie, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.