sobota 20. dubna 2024 Marcela

Na olomouckém sídlišti Lazce vzniknou nová parkovací místa

Na lidnatém sídlišti v Olomouci-Lazcích vznikne 35 nových parkovacích míst. Radnice do rozšíření kapacity parkovišť v Lazcích příští rok investuje 1,5 milionu korun. Sdělil to primátorův náměstek Ivo Vlach (TOP 09).

"Plánujeme, že parkovací místa rozšíříme na komunikaci v celkové délce zhruba 200 metrů. V ulici Na Letné tak vznikne pět parkovacích míst s kolmým stáním," uvedl Vlach.
   

V této části sídliště Lazce se nyní parkovat nesmí. Řidiči, kteří na zaplněných parkovištích nenajdou volné místo, často odstavují automobily právě v zakázaném úseku silnice a komplikují tím dopravu. "Na tamním sídlišti jde přitom o velmi frekventovaný úsek," podotkl Vlach.
   

Město si proto nechalo zpracovat dvě varianty studie úprav prostoru podél ulice Na Letné. Jedna počítala se vznikem 17 parkovacích stání, druhá s 35. "Přednost dostala jednoznačně varianta, která počítá s více místy pro parkování. Zejména na olomouckých sídlištích je kapacita pro parkování dlouhodobě nedostatečná, proto se snažíme možnosti co nejvíce rozšiřovat,"
uvedl primátor Martin Major (ODS).
   

Radní už dříve rozhodli o vybudování 53 nových parkovacích míst ve Werichově ulici na sídlišti Nové Sady. "Ulic, kde je zapotřebí přidat parkovací místa, je v Olomouci více. Situace ve Werichově ulici je dnes asi nejkritičtější, i proto jsem rád, že se podaří problém brzy napravit,“ dodal Major.

 

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.