pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Silný vítr na Jesenicku vyvracel stromy, a zaměstnal tak hasiče

Silný vítr zaměstnává od časných ranních hodin hasiče na Jesenicku. Odklízejí popadané stromy, ráno vyjeli i k utrženému vikýři na panelovém domě. Zasahují především v oblasti Zlatých Hor, Žulové či Vápenné. ČTK to dnes řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Oproti silnému větru, který vál na severu Olomouckého kraje o víkendu, je však situace mírnější.

Zasahovat museli hasiči už v časných ranních hodinách. V Žulové odstraňovali strom ležící na drátech, v Dolním Údolí na Zlatohorsku ležel strom přes silnici. Vyjížděli také kvůli popadaným stromům na cestu do Vidnavy, Vápenné a Zlatých Hor. Ráno pomáhali s plošinou na sídlišti ve Zlatých Horách, kde se na střeše uvolnil vikýř. Zamířili znovu i do Žulové, kde spadl strom na stodolu.
   

Podle náčelníka jesenické horské služby Michala Klimeše má silný vítr v nárazech na Šeráku až sto kilometrů v hodině. O víkendu byl však podstatně silnější. I přesto dnes dokázal vítr na některých místech zkomplikovat dopravu. Kromě popadaných stromů na Jesenicku jeden ze stromů zastavil ráno i vlakovou dopravu mezi Šumperkem a Krnovem. V Jindřichově ve Slezsku narazil osobní vlak do stromu, který spadl na koleje, vlak pak vykolejil. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.