sobota 20. dubna 2024 Marcela

Spadlá trolej ráno u Olomouce zastavila desítky vlaků

Kvůli poruše trakčního vedení byl dnes ráno na hlavním železničním koridoru u Olomouce na zhruba dvě hodiny zastaven provoz. Na trati v okolí Olomouce zůstaly stát zhruba tři desítky vlaků včetně dálkových spojů a souprav Pendolino, z nichž některé nabraly zpoždění až 90 minut. Provoz byl obnoven po 10:00, řekla dnes ČTK mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Doprava na hlavním železničním koridoru z Prahy do Olomouce a dál na Přerovmči Bohumín byla u Olomouce zastavena zhruba v 08:00 krátce poté, co poblížmhlavního nádraží osobní vlak poškodil trakční vedení a troleje spadly do kolejiště. Závadu za necelé dvě hodiny odstranili pracovních Správy železniční dopravní cesty.
   

"Provoz na této trati byl po desáté hodině obnoven. Kvůli poruše trakčního vedení bylo zastaveno přibližně třicet vlaků. Zpoždění činilo až 90 minut," uvedla Šubová. Zatímco provoz osobních vlaků bude poměrně rychle odpovídat jízdním řádům, tak na dálkové spoje bude mít neplánovaná výluka podle Šubové celodenní dopad. Cestující proto musí počítat se zpožděním. Podrobnosti o spojích najdou na internetových stránkách www.cd.cz.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.