pátek 26. dubna 2024 Oto

V Olomouckém kraji jsou cesty sjízdné, místy s opatrností

Motoristé cestující po Olomouckém kraji musejí na některých cestách počítat se zbytky sněhové kaše či s ujetou sněhovou vrstvou krytou posypem. Na sníh narazí především na vedlejších cestách a ve vyšších polohách. Silnice na ostatních místech jsou většinou holé a mokré, místy po chemickém posypu.

"Na Jesenicku napadl pouze poprašek, silnice jsme nasolili. Všechny cesty chemicky ošetřované jsou holé a mokré, na inertních cestách leží ujetý sníh krytý posypem," řekl dnes dispečer jesenické správy silnic. Na cestách ve vyšších polohách leží místy zbytky sněhové kaše. Všechny silnice jsou sjízdné, správci cest však nabádají řidiče ke zvýšené opatrnosti.

Podobná situace je také na Šumpersku. Na cestách druhých a třetích tříd tam podle silničářů leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem, tyto cesty jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Se slabou sněhovou vrstvou sněhu musejí řidiči počítat také na cestách ve vyšších polohách Olomoucka, například nad Šternberkem či na inertních trasách na Prostějovsku. Na Přerovsku jsou cesty holé a vlhké a sjízdné bez problémů.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.