čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

V Olomouckém kraji sněžilo a pršelo, silnice místy namrzají

V Olomouckém kraji v noci sněžilo a pršelo, všechny silnice jsou ráno se zvýšenou opatrností sjízdné. V regionu ale fouká silný vítr a vozovky místy mohou namrzat, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR. Nad ránem dešťové a sněhové srážky v Olomouckém kraji ustaly.

Smíšené přeháňky v noci zasáhly Jesenicko. "Zatímco v noci byly až tři stupně Celsia, tak nad ránem teploty klesly k nule a vozovky začaly místy namrzat. Venku mám všechny chlapy, kteří znovu provádí chemický posyp, protože noční déšť ho ze silnic spláchl," řekl dnes dispečer jesenické správy silnic. Hlavní silniční tahy jsou na Jesenicku ráno holé a mokré, ve vyšších polohách je na cestách vrstva rozbředlého nebo ujetého sněhu, který taje.

Na Šumpersku v noci od středních poloh napadlo až deset centimetrů sněhu. "Na silnicích je po chemickém posypu rozbředlý sníh. Provádíme stále posyp a v terénu máme i pluhy," řekl dispečer šumperské správy silnic, podle kterého vozovky na Šumpersku zatím nenamrzají a ani se netvoří sněhové jazyky.

V jednom kole byli v noci také pracovníci údržby silnic na Olomoucku. "V noci sněžilo a pršelo, takže veškerou dostupnou techniku jsme měli venku. Prováděli jsme chemický posyp i plužení a v tuto chvíli jsou silnice s opravdu zvýšenou opatrností sjízdné," řekl dnes dispečer olomoucké správy silnic. 

Na silnicích, které jsou udržovány chemicky, jsou na Olomoucku zbytky rozbředlého sněhu nebo tající ledové vrstvy. "Na inertně udržovaných úsecích leží ujetá vrstva sněhu s posypem," podotkl dispečer. V některých částech Šternberska se kvůli silnému větru mohou tvořit sněhové jazyky. Se zbytky rozbředlého sněhu na silnicích a silným větrem musí ráno počítat také řidiči na Prostějovsku a Přerovsku, kde se teploty pohybují kolem bodu mrazu.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.