pátek 29. března 2024 Taťána

Kašny, kavárny a opět i turistický vláček

Po zimní přestávce začíná v Olomouci opět i turistická sezóna. Nejen že z krásných kašen opět vytryskla voda a před restauracemi a kavárnami vyrůstají oblíbené zahrádky. Olomoucké ulice a parky teď znovu brázdí také turistický vláček. Využívají jej například třídy při školních výletech.

Jako v minulých letech i letos je možné turistickým vláčkem projet nejen centrum města, ale také olomoucké parky a v klidu, bez námahy se pokochat památkami, hradbami či klidnou atmosférou parků.

"Vláček vyjíždí za pěkného počasí vždy v pravidelných intervalech z Horního náměstí, další zastávku má na Václavském náměstí, u Dómu svatého Václava," říká vedoucí oddělení cestovního ruchu Karin Vykydalová. Vláček vyjíždí z Horního náěstí vždy ve 12.15, 13.15, 14.15, 15.15 a 16.15. Děti od tří let a dospělí se vláčkem svezou za 50 korun, děti do 3 let se vezou zdarma. Hromadná sleva je při více než deseti osobách, cena pak je 45 Kč na osobu. Celkem dokáže vláček najednou svézt 36 osob, a pokud veze školáky, v každém vagonu může jet jeden pedagog zdarma. (bel)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.