čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Zprávy

Vaneska vážila při porodu 395 gramů. Díky zdravotníkům z FN Olomouc má velkou naději na zdravý život

Miminko, které se při narození vešlo do dlaně, je hlavní postavou příběhu, kde se na jazyk dere slovo "zázrak". Holčička Vaneska, která vážila pouze 395 gramů, byla díky komplexní péči zdravotníků Fakultní nemocnice Olomouc zachráněna.

V Česku je od dubna zpřístupněno 14 jeskyní. Už jste do některé zavítali?

Po zimním období, kdy některé jeskyně byly kvůli ochraně hibernujících netopýrů uzavřeny, jsou nyní od víkendu plně a pravidelně otevřeny všechny čtrnáct zpřístupněných jeskyní v České republice.

Díky podpoře od kraje se budou studenti vypravovat do celého světa

Olomoucký kraj letos opět podpoří studenty na studijním pobytu v zahraničí skrze dotační program s cílem získání zkušeností a uplatnění na trhu práce v regionu, úspěšní žadatelé obdrží stipendia a hejtmanství v 1. kole rozdělí 183 tisíc korun.

Obří trůn i 25 tisíc květin. Jarní výstava Flora Olomouc vezme návštěvníky do Království barev

Jarní výstava Flora Olomouc nabízí návštěvníkům Království barev, tajemný kruh menhirů a 25 tisíc květin v největším pavilonu A, a to od 20. do 23. dubna.

V Olomouci na konci dubna začne 58. ročník festivalu AFO, nyní s názvem ECHO

Olomouc se chystá na jednu z nejvýznamnějších filmových akcí v České republice, a to na Academia Film Olomouc (AFO), kterou pořádá místní Univerzita Palackého.

Na největším portále pro aktivní seniory odstartoval nový ročník projektu, který motivuje k pohybu

Mluví a píše se o tom pořád - chůze je nejzdravější pohyb. Snižuje riziko nemocí srdce a cév, je prevencí osteoporózy i cukrovky, zlepšuje kvalitu spánku, posiluje dobrou psychiku.

Správa železnic oznámila dvě výluky na tratích v Olomouckém kraji

Správa železnic oznámila dvě výluky, které omezí provoz vlaků Českých drah na dvou tratích v Olomouckém kraji v následujících týdnech.

Nová ambulance praktického lékaře má přes 100 klientů, nabírá další

Ambulance praktického lékaře pro dospělé s komplexní diagnostickou a léčebnou péčí včetně vyšetření a léčby běžných akutních i chronických onemocnění se nachází v rámci struktury Fakultní nemocnice Olomouc.

Pozměněno: SWAP se vrací na scénu!

čtvrtek, 13. dubna 2023, 18:32Společnost

Pozměněno: SWAP se vrací na scénu!

Oblíbená akce SWAP/VÝMĚNA se brzy vrací! Konat se bude 21. května 2023 od 14:00 do 17:00 v sále Kulturního klubu DUHA. Tuto příležitost využijte k výměně nepotřebných, ale zachovalých věcí s ostatními.

REVOLUTION TRAIN zavítá do Prostějova již po osmé

Protidrogový vlak REVOLUTION TRAIN se v dubnu vydává na své tradiční jarní turné, při kterém nevynechá ani Prostějov. Jde již o sedmou návštěvu tohoto města.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.