čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Kultura

Obří trůn i 25 tisíc květin. Jarní výstava Flora Olomouc vezme návštěvníky do Království barev

Jarní výstava Flora Olomouc nabízí návštěvníkům Království barev, tajemný kruh menhirů a 25 tisíc květin v největším pavilonu A, a to od 20. do 23. dubna.

V Olomouci na konci dubna začne 58. ročník festivalu AFO, nyní s názvem ECHO

Olomouc se chystá na jednu z nejvýznamnějších filmových akcí v České republice, a to na Academia Film Olomouc (AFO), kterou pořádá místní Univerzita Palackého.

V Prostějově se chystají zajímavé výstavní projekty

Galerie současného umění Prostějov připravuje výstavy, na které se můžete těšit v prostorách Kulturního klubu Duha. Vernisáže se uskuteční v úterý 18. dubna v 18:00 hodin a budou prezentovány dva zajímavé projekty.

33. ročník festivalu Ekologické dny Olomouc 2023 začne 13. dubna

Ekologické dny Olomouc se po roční pauze kvůli COVIDu vrací v dubnu. Akce se odehrává v centru ekologických aktivit města Olomouce Sluňákov v Horce nad Moravou.

Zajímavé sportovní akce na tento týden? Zajdete na některou z nich?

Tento týden v sobotu čekají na nás zápasy Mistrovství světa žen v hokeji s Japonskem, Kanadou a Spojenými státy, rezervní tým Sigmy proti Bohemians Praha, olomoučtí baseballisté proti Frýdku-Místku a házenkáři proti Švýcarsku.

Znáte místa v kraji, která se vyplatí navštívit? Podělte se s krajským úřadem

Olomoucký kraj přijímá návrhy na nominace do ankety Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti cestovního ruchu. Každý může navrhnout nominace do pěti kategorií, a to do 14. dubna.

Sigma Olomouc ve spolupráci s Moravskou filharmonií Olomouc připravuje multižánrový open-air koncert pod názvem „Festival filharmonie“

Fotbalový klub SK Sigma Olomouc se spojil s Moravskou filharmonií Olomouc a dalšími partnery, aby uspořádali multižánrový open-air festival nazvaný "Festival filharmonie". Akce se koná 9. června 2023 na Andrově stadionu v Olomouci.

V Prostějově vynášeli smrtku, snaží se obnovit tradiční zvyky

Dne 28. března 2023 se v centru města Prostějova konalo obnovené vynášení Smrtky. Lidé si tak mohli připomenout tento lidový zvyk.

Úspěšný dokument o nevyléčitelné nemoci ALS na přelomu března a dubna v Olomouci

Dokument Naděje až do konce mapuje čtyři roky života pacientů trpících amyotrofickou laterální sklerózou (ALS). Nyní se chystá na další projekce, konkrétně 31. března v Mozarteu a 1. dubna v Art Rubikonu v rámci festivalu Jeden svět v Olomouci.

Olomoucký kraj má další dvě kulturní památky, nejedná se však o budovy

Olomoucký kraj představuje dvě novinky v oblasti kultury: reprezentativní katalog lidových podmaleb na skle a soubor karet Mistry tradiční rukodělné výroby Olomouckého kraje. Oba projekty byly finančně podpořeny od hejtmanství.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.