úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Kam vyrazit o víkendu? Lákají jak muzea, tak i sportovní aktivity

Nevíte, co budete o víkendu dělat? Tak to pro vás máme pár tipů, jak ho prožít jak sportovně, tak i kulturně.

Rande s duchem

Kde: Divadlo na Šantovce

Kdy: sobota v 19 hodin

Užijte si sobotní večer s tragikomickou hrou v Divadle na Šantovce. Spisovatelka Rose, před časem velmi slavná, se po smrti přítele Walshe stáhla do soukromí. Přestala psát i přednášet a peníze docházejí. Dům plný vzácných květin a pravidelný humr k večeři jsou ohroženy. Probudit Rose z nečinnosti se daří jedině Walshovi, přestože je už pár let na onom světě. Rose s ním, vlastně s jeho duchem, dokáže komunikovat a jako jediná ho vidí. Rose se brání nátlakům, aby začala psát. Dělá všechno proto, aby si Walshe zachovala nablízku, což se jí nakonec překvapivým způsobem podaří… Hrají: Eva Holubová, Oldřich Vízner, Anna Fixová, Vojtěch Záveský.

 

Komentovaná prohlídka výstavy Via Lucis Ivanem Theimerem

Kde: Muzeum Umění Olomouc

Kdy: pátek v 17:00

Světoznámý sochař a olomoucký rodák osobně převezme 9. dubna Cenu Olomouckého kraje za celoživotní přínos v oblasti kultury (Dvorana slávy). Jeho návštěvu v Olomouci využijeme k tomu, aby Vás provedl svou výstavou v Arcidiecézním muzeu Olomouc. Rezervace je nutná - 585 514 190.

Význam tvorby olomouckého rodáka Ivana Theimera překračuje již po několik desetiletí hranice naší země. Autor od roku 1968 žije ve Francii, kde stejně jako v Toskánsku tvoří díla, která se stala stěžejními akvizicemi mnoha světových uměleckých institucí a věhlas jeho tvorby potvrdila řada veřejných realizací na prestižních místech Evropy.

 

Rockpoint Horská výzva

Kde: Areál Kouty, Loučná nad Desnou

Kdy: sobota

Horská výzva 2015 je seriál 4 jednotlivě bodovaných závodů v horském trekingu. Závody jsou určeny pro každého, startovat na některém ze závodů může kdokoliv bez nutnosti předchozí kvalifikace, či absolvování některého ze závodů seriálu. Při úvodním závodě si na své přijdou nejen běžci, ale také doprovod či další návštěvníci. Součástí je kulturní program a vyžití pro nejmenší. V cíli bude na závodníky v průběhu soboty čekat teplé občerstvení. Hudební program odstartuje přesně v poledne. Na pódiu se představí kapely A.M.Úlet, Blues Session nebo Joan Jett & The Blackhearts tribute.  Odpoledne vyvrcholí v 16 hodin vyhlášením výsledků a představením nejrychlejších účastníků. Více o akci zde.

 

Pohádkové prohlídky zámku Plumlov

Kde: zámek Plumlov

Kdy: sobota

Když se tentokrát  projdete zámeckými komnatami, podíváte se do pohádky Co takhle svatba princi. A které pohádky uvidíte? Přijďte a nechte se překvapit....

Pohádkové prohlídky začínají vždy od 10:00 hodin a každou další následující celou hodinu. Poslední vstup do zámku je ve 17:00 hodin, ale bude-li ze strany návštěvníků zájem, je možno po předchzí domluvě zvážit prodloužení prohlídek do pozdnějších hodin.

 

Autor: L. Behingerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.