pátek 19. dubna 2024 Rostislav

REPORT: Warm - up k nadcházejícímu festivalu Stronghold navnadil na kvalitní DJs

Poslední dubnový čtvrtek v olomouckém klubu S-cube odstartoval Warm - Up na připravovaný Stronghold Festival. Ten se bude konat v prostorách Korunní pevnůstky a na výstavišti Flora už 12. 6. 2015. Celá tato akce se nese v duchu Electronic Dance Music a její pořadatelé zaručují v tomto směru vysoký standard v podobě DJs z domácí i zahraniční scény.

Poslední dubnový čtvrtek v olomouckém klubu S-cube odstartoval Warm up na připravovaný Stronghold Festival. Ten se bude konat v prostorách Korunní pevnůstky a na výstavišti Flora 12. 6. 2015. Celá tato akce se nese v duchu Electronic dance music a její pořadatelé zaručují v tomto směru vysoký standard v podobě DJs z domácí i zahraniční scény.

Večer samotný se však rozjížděl velmi pozvolna, vše oficiálně vypuklo už v devět hodin večer, lidé však přicházeli postupně. Na těchto akcích se však nedá předpokládat „plná palba“ ještě před půlnocí.

Organizátoři se rozhodli pro vstup na akci zdarma, a i na Facebooku to před akcí vypadalo dobře – téměř 200 uživatelů označeno jako „zúčastním se“ byla více než dobrá vyhlídka. Informace z Facebooku však pro tento večer byla věc jedna, počet lidí na parketu druhá. I když na Warm – up přišlo ve finále lidí hodně, parket nikdy nebyl úplně plný. Cestu si sem nakonec našly převážně dva základní typy lidí, a to buď věrní vyznavači elektronické hudby, nebo také zástupkyně něžného pohlaví, které přišly za zábavou, ale hudba je až tak nezajímala, a zpravidla ani nevěděly, jak ji žánrově zařadit. Dobře to vystihl jeden z návštěvníků Warm – upu: „Přijel jsem až z Jeseníku, Stronghold bude podle mě pecka, i když dnes je to určitě slabší odvar toho, co přijde na Korunní pevnůstce. Dnes je to všechno o menším počtu lidí, samotná hudba a celkový look klubu je super,“ řekl mladík na baru, pozorující vlnící se lidi na parketu.

Klub nikdy nebyl plný, protože lidé přicházeli a odcházeli průběžně, konečná návštěvnost proto nemusela být vůbec špatná. Několik nadšenců však tyto prostory odmítalo opustit a „pařili“ ve slušném tempu. Korunu tomu dávala sympatická barmanka, jež se vrtěla do hudby při úklidu sklenic z přilehlých stolů, což v daný moment působilo až poeticky.

Atmosféra se mírně zvedla s vrcholem večera, o který se postarali za pultem stojící DJ Sedliv a následně Manene - tito zkušení borci svou hudbou přeci jen trochu rozproudili vzduch v klubu. I když po celou dobu večera nebyl parket úplně plný, ti, co si počkali, však nemohli litovat a kvalitní hudbu si očividně užívali.

Toto zahřívací kolo by se tedy dalo zhodnotit jako velmi vstřícný krok organizátorů, kteří zprostředkovali fanouškům EDM setkání s kvalitními DJs naší elektronické scény, navíc zcela zdarma, což se také vidí poměrně ojediněle.

Akce však potvrdila jedno – s vice lidmi roste i zábava. Proto se spojte a přijďte se dobře bavit na první ročník Stronghold festival 2015 na Korunní pevnůstku!

Autor: Michal Horváth

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.