pátek 29. března 2024 Taťána

Přijďte si posedět na Michalské schody, druhý ročník festivalu Michalský výpad je tu

Bylo jaro a ptáčci pípali. Ale ne zas tak moc, protože je přeci jen zajímalo, co se to okolo děje. Po Michalských schodech se trousily skupinky lidí, dávaly se do řeči a užívaly krásného odpoledne. Všechny sem přilákal 2. ročník festivalu, který v centru historické Olomouce vyráběl zvláštní, výjimečnou náladu. Prostředím, muzikou i lidmi dodával něco, co ve městě už dlouhou dobu chybělo.

O hudbu se celý den starali skvělí DJs a hudebníci. Třeba olomoucký projekt Bunny club, využívající k tvorbě syntezátor a elekronické mašinky. Z Brna se svými společníky dorazil Tom Holič, jehož hudební uskupení přidalo na lidech i nástrojích. Ve výstupu tak přibyly živé bicí, drum machines a další zajímavé efekty. Svou troškou přispěl i vynikající luhačovický selektor Zlatomil a pozadu nezůstala ani místní Metro posádka. Vrcholem dne se pak bezesporu stala experimentální rapová parta Kyklos Galaktikos, která v Olomouci zahrála vůbec poprvé a na schodech navíc představila nové album.

Nebylo to ale jen o hudbě. Během popíjení drinků ze stánků Metra a Druhého domova se tak návštěvníci mohli podívat i na divadelní představení. Prostor dostala zdejší improvizační skupina O.L.I.V.Y a uničovský soubor ExUnisex s inscenací MASO.
Po desáté hodině se všichni vydali do nedalekého Metra, kde celý festival pokračoval v klubovém duchu. Na správné vlně tu až do rána držel tanečníky jeden z nejlepších slovenských djů, Rafo.

Ptáčci pípali a nebyla to pohádka. Festival Michalský výpad na schodech vedle vily Primavesi začíná v sobotu 23. května v jednu hodinu odpoledne a těší se na všechny, kdo přijdou vytvořit jeho neopakovatelnou atmosféru.

Zdroj: PR

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.