úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

VÍKEND PODLE DRBNY: Prozkoumejte tajemná zákoutí kostelů, zasportujte si s rodinou nebo se vraťte v čase na Helfštýně

Zábavu, sport, kulturu a mnohem víc si užijete o tomto víkendu v Olomouci.

PÁTEK

Pokud nevíte jak zakončit pracovní týden, zajděte na osmnáctý ročník Beerfestu, který se koná na Korunní Pevnůstce. Hudební festival můžete navštívit i zítra. Na místě bude více jak třicet pivovarů z celé České republiky.

Noc kostelů je oblíbená kulturní akce. Během této jediné noci budou dveře kostelů dokořán a vy se budete moci podívat i tam, kam se běžně nedostanete. Více informací najdete zde.

SOBOTA

Na jubilejní desátý ročník Festivalu vojenské historie můžete zajet tento víkend na Helfštýn. Festival je tradičně zaměřen na vývoj vojenství v Čechách a na Moravě od českého pravěku po konec První světové války.

PSALI JSME: Na Helfštýně budou šermíři, vojáci a akrobati. Bude se tam konat jubilejní desátý ročník Festivalu vojenské historie

Šantovka RUN letos proběhne už potřetí. Jde o běžecký závod, kdy běžce nečeká žádná extrémní vzdálenost, ale trasa kolem Mlýnského potoka vedle Šantovky. Běžet můžete 6,75 km dlouhou trasu a děti trasu o délce 50 metrů. Startovné v hodnotě 100 korun za závodníka se platí na míste v den závodu a výtěžek bude věnován Společnosti pro ranou péči. Získáte také tričko Šantovka RUN. Registrovat se můžete zde.

 

NEDĚLE

Vstup na super akci Rodina má zelenou je zdarma. Koná se ve Smetanových sadech u restaurace Fontána a zábavu si zde užijí malí i velcí. Těšit se můžete na sportovně hravé odpoledne, různé soutěže, malování na obličej nebo rodinné focení.

Autoři | Foto nockostelu.cz, Facebook: Beerfest Olomouc, Akce Olomouc a okolí, Helfštýn - festival vojenské historie, Galerie Šantovka, Olomouc, Rodinné centrum Provázek

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání, hudba

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.