čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Hvězdy Bounty Rock Cafe Oper Air festivalu chtějí leccos, Uriah Heep třeba černé ručníky a litr whiskey

Zajímavé požadavky musejí občas respektovat pořadatelé festivalů, kteří chtějí mít za headlinery hvězdy světové i české pop music. A to i ty, které zažily největší slávu již před mnoha lety. I když v sobotu nebude čekat členy slavné kapely Uriah Heep u olomouckého hotelu Clarion červený koberec a lahve nejluxusnějšího šampaňského, pár drobností si hodlá jedna z legend rockové hudby dopřát. Na festival Bounty Rock Cafe Open Air chce být řádně připravena.

V seznamu nás překvapil požadavek na černé ručníky a dvoukilové činky, jinak si ale Uriáši nehrají na žádné primadony. Chtějí třeba litr whiskey Jack Daniels, 24 lahví pepsi coly, láhev burgundského, nejlépe značky Louis Jadot, k tomu nějaký lepší koňak a piva stačí z Plzně, Budějovic či dokonce ze Smíchova,“ konstatuje organizátor festivalu Dušan Neumann.

Na snídani pak produkce kapely velmi důrazně požádala, samozřejmě kromě jiných potravin, o čerstvý zázvor. „Vše jsme předali managementu hotelu a s plněním nebude žádný problém,“ podotkl. Podle něj nejsou požadavky skupiny ve světle její slávy nijak přemrštěné.

Pořadatele nicméně překvapil požadavek, že sobotní oběd v hotelu nesmí být take-away (přinesená například pizza či kebab odjinud) a že je potřeba zajistit stoly, židle, ubrusy a příbory. „Až zpětně jsme se dozvěděli, že stejný list dostávají pořadatelé v exotických zemích, kde jsou jiné standardy stravování než v Evropě,“ řekl s úsměvem Neumann. Většina muzikantů, ať už jsou ze světa nebo z Česka, jsou ale normální lidé, kterým stačí běžné hotelové služby a přiměřené zázemí za pódiem. „Na druhou stranu loni Ian Anderson z Jethro Tull striktně vyžadoval, že se v zázemí nesmí už dvacet minut před jeho příchodem kouřit ani venku a obsluha pódia se musela na jeho přání převléct do černých trik.“

Bounty Rock Cafe Open Air startuje v sobotu ve 12.30 na Korunní pevnůstce v Olomouci. Pátý ročník největšího olomouckého rockového festivalu představí skupiny Perseus, Dark Gamballe, Citron, Tublatanka, Uriah Heep a Stromboli. Levnější lístky v předprodeji lze dostat do pátku do 18:00, na místě přijde vstupenka bez desetikoruny za tisícovku.

Zdroj: PR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.