pátek 29. března 2024 Taťána

The Magic of Santana přenese diváky na koncert slavného Carlose Santany

Hanáckou metropoli čeká koncert, který posluchače přenese tak blízko k velkolepým vystoupením legendárního kytaristy Carlose Santany, jak je to jen možné. Posuďte sami. Kapela The Magic of Santana, která vystoupí v rámci Olomouckých kulturních prázdnin 2. července v Areálu Korunní pevnůstky, je jedinou skupinou na světě, které dal jeden z nejslavnějších kytaristů dneška status oficiálního tribute bandu. Navíc za mikrofon se nepostaví nikdo jiný než Brit Alex Ligertwood, který byl sólovým zpěvákem Carlose Santany 16 let.

V letech 1979 až 1994 udával rukopis Santanovým albům jako například Love Devotion Surrender, Illuminations, The Swing of Delight nebo Havana Moon a je navíc podepsaný pod jedním z největších Carlosových hitů Hold On.

Když se k tomu přidá skvělá kapela složená z předních evropských muzikantů, ve které nechybí kromě klasických nástrojů ani mohutný zvuk hammondových varhan nebo několik baterií perkusí a samozřejmě santanovská kytarová sóla vynikajícího německého virtuoza Gerda Schluetera, nelze očekávat nic jiného, než velký hudební zážitek.

Kapela The Magic of Santana má skvělou pověst a těší se respektu i samotných fanoušků Carlose Santany. Když zavřete oči, tak snad ani nepoznáte, že nejste na koncertě populárního mexického kytaristy. Výhodou je i to, že The Magic of Santana hraje písničky, které Carlos v repertoáru v této době nemá, ale samozřejmě nevynechává zásadní hity,“ říká organizátor koncertu Dušan Neumann.

Velkou devizou souboru je podle něj právě Alex Ligertwood, kterého rockoví fanoušci znají z The Jeff Beck Group, kam v roce 1970 přešel z populárních The Senate. „Kromě toho je Alexův hlas slyšet z nahrávek Brian Auger's Oblivion Express, the Average White Band a ze spolupráce s Davidem Sanciousem ze Springsteenova E Street bandu. Nejvýraznější stopu však zanechal právě jako zpěvák Carlose Santany,“ doplňuje Neumann.

Koncert The Magic of Santana v 19 hodin odstartuje olomoucká kapela Homebwoyrasta.

Olomoucké kulturní prázniny letos v metropoli nabídnou dále koncerty zpěvaček Patricie Kelly z The Kelly Family nebo africké jazzmanky Melanie Scholtz. Z domácí scény se představí Lenka Dusilová, Krausberry, Luboš Pospíšil s bandem nebo Ota Balage band. Kulturní nabídky rozšíří i divadla a výstavy. Více informací včetně dat akcí na www.olomouckekulturniprazdniny.cz.

Zdroj: PR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.