úterý 16. dubna 2024 Irena

REPORT: The Magic of Santana kouzlili na Korunní pevnůstce

Včerejší koncert kapely The Magic of Santana roztančil a také rozezpíval olomoucké publikum. Pokud jste plánovali, že na ně zajdete a nevyšlo vám to, nevěšte hlavu - hudebníci slíbili, že se do Česka vrátí.

Přijde mi, že jsme si neuvědomili, jak skvělá kapela do Olomouce přijela. Příjemný večer, ale ne až tak zaplněnou Korunní pevnůstku nejprve rozehřáli olomoučtí Homebwoyrasta. Tihle kluci se dají poslouchat i pokud zrovna nefandíte reggae. Svými houpavými písničkami nás naladili na dobrou náladu.

Hlavní hvězdy se uvedly už při první zkoušce nástrojů, bylo z nich cítit, že jsou to neobyčejní hudebníci. Perkuse, další dva bicí nástroje, basa, dva kytaristé, klávesy a v čele energický Alex Ligertwood, který v osmašedesáti letech nejenže úžasně zpíval, ale i tančil a komunikoval s publikem. „Vy tam vzadu, co sedíte, pojďte si taky zatančit,“ hecoval ty méně odvážné návštěvníky koncertu. Už samotné latinskoamerické tóny a rytmy nenechaly téměř nikoho jen tak bezhybně poslouchat. Avšak na mistrovství všech členů kapely The Magic of Santana se bylo radost i pouze dívat. A nehráli jen latinu, ale i pár rockových skladeb, takže si na své přišel opravdu každý.

Kdo si hned nevybaví písně Carlose Santany, určitě zná jeho největší pecku Smooth, která na tomto koncertě nesměla chybět. I když zde nebyl přítomen sám Carlos, nahradil jej vynikající sólový kytarista Gerd Schlüter. Ano, slyšíte správně, členové této kapely jsou Němci a hrají úžasně. Na latinskoamerickou párty nás přenesla píseň O ye como va - a tu taky určitě znáte, pusťe si ji třeba na Youtube a zatančete si. V tuto chvíli to na koncertě žilo už takovým způsobem, že se začali bavit i členové bandu.

Musím ještě vystřihnout poklonu Alexi Ligertwoodovi, tento skotský zpěvák, mimochodem i spoluautor dvou písní společně se Santanou, na závěr rozezpíval všechny tančící i netančící.  Slovy „Make somebody happy, make somebody strong“ předal poselství, které si máme každý den připomínat: „Každý den dělejte svým blízkým radost, líbejte je, chvalte a to hlavně děti, protože pak z nich budou silné osobnosti a budou šťastné.“ Potlesk nebral konce a po dvou přídavcích se koncert protáhl na bezmála dvě hodiny. Pokud někdy budete mít šanci tuto kapelu vidět naživo, nesmíte si je nechat ujít.

Autor: David Superata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.