pátek 29. března 2024 Taťána

Do Olomouce zavítají britští The Brew, hvězdy západních festivalů

Jen pár dnů zbývá do srpnového vrcholu Olomouckých kulturních prázdnin - po úspěšném koncertu kapely Carlose Santany se v Korunní pevnůstce představí 13. srpna našlápnuté britské rockové trio The Brew, support obstará jeden ze světově nejúspěšnějších revival bandů legendárních „Sabathů“ – Black Sabbath Dio Tribute. Dvojici doplní olomoucká Katoda, která se při své tvorbě nechala inspirovat rockem 70. a 80. let minulého století.

The Brew jsou miláčkem fanoušků na rockových festivalech i v klubech v západní Evropě, myslím, že Olomouc se má na co těšit,“ zve pořadatel akce Dušan Neumann. Skupina působí na britské rockové scéně již od roku 2006. Tvoří ji trojice vynikajících instrumentalistů: Jason Barwick - kytara, zpěv, otec Tim Smith - basa, zpěv a syn Kurtis Smith - bicí. V jejich hudbě může posluchač objevit ozvěnu let minulých (J. Hendrix, Led Zeppelin, The Who), ovšem podání je naprosto současné s neuvěřitelnou razancí. Energie, která z pódia vyzařuje, je fascinující. Ve svém žánru bývají často označováni za to nejlepší, co se za posledních dvacet let v Anglii objevilo. Na svém kontě mají devět nosičů.

Ještě než sešlápnou pedál The Brew, objeví se na scéně koničtí Black Sabbath Dio Tribute. Jejich sláva už dávno překročila nejen hranice Olomouckého kraje, ale i České republiky a Evropy – kapela byla opakovaně zařazena mezi nejlepší světové tribute kapely Black Sabbath. Velký podíl na tom má i hlas Radka Zapletálka, který posluchače věrně přenese do doby alba Heaven and Hell, na které zpívá vynikající Ronnie James Dio. O popularitě party z Konice svědčí i fakt, že sledovanost jejich skladeb na Youtube dosahuje téměř 400.000 zhlédnutí.

Diváky dokáže rozproudit také olomoucký band Katoda, která také čerpá zejména ze 70. let minulého století (Clapton, Cream, Hendrix). Největší inspirací je jim ale skupina Bachman Turner Overdrive, jejíž skladby tvoří páteř repertoáru.

Vstupenky na rockový minifest, který začíná v Korunní pevnůstce v 18.00, můžete koupit v informačním centru radnice nebo v klubu Bounty Rock Cafe na třídě Kosmonautů.

Zdroj: PR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.