čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Vyzkoušeli jsme olomoucký Exit Game. Je zapotřebí důvtip, ale také rychlost

Už je to pár týdnu, kdy přímo v centru Olomouce otevřel Jakub Svoboda Exit Game. Cílem je se dostat za šedesát minut ze zamčené místnosti. A nebyla by to redakce Olomoucké Drbny, aby se z této místnosti nepokusila dostat...

Exit Game sídlí v jednom z domů na Náměstí hrdinů, v jeho prvním patře náš tým o šesti lidech vítá úsměvavý Jakub Svoboda, který celý olomoucký Exit Game vymyslel. "Šest lidí je na jednu zamčenou místnost tak akorát, i když si možná už budete překážet. Ideální počet lidí je tři až pět," upozorňuje nás hned na začátku Svoboda, nevidí však v našem početném týmu problém.

Exit Game vychází z počítačových her devadesátých let, kdy "frčely" takzvané klikací adventury, tedy hry, mezi které patří i legendární česká počítačová hra Polda. Úkolem v těchto hrách bylo dostat se za pomocí určitých indicií dál ve hře, někdy i právě ze zamčené místnosti. A Jakub Svoboda uvedl tuto sofistikovanou zábavu do reálu.

"Na vyřešení celkem pěti úkolů, které na vás za těmito dveřmi čekají, máte šedesát minut," ukazuje na bílé dveře Svoboda. Hodina času na pět úkolů se nám zdá dlouhá, opak je však pravdou. "Některé týmy před vámi vyřešily za hodinu třeba jen dva nebo tři úkoly z pěti," objasňuje Svoboda. Navíc, tým si bere do místnosti vysílačku, a když je v koncích, má k dispozici od pana Svobody jednu jedinou nápovědu, která navíc tým stojí pět drahocených minut. Není divu, že z třiceti týmů jich vyvázlo v časovém limitu zatím jen pět týmů.

Po úvodní, asi desetiminutové informační pasáži přichází to, na co každý z týmu čekal - vpuštění do místnosti. Od této chvíle už nemůžu prozradit moc, protože každý pohyb každého člena týmu je součásti šedesátiminutové útěkové hry. Musíte se spokojit s tím, že čas v místnosti plyne jako voda, je zapotřebí vzpomenout si na aktivity dětských táborů, řešit promyšlené rébusy a v neposlední řadě se také oprostit od všech vodítek, které vedou do slepé uličky.

S hlavou hrdě vztyčenou můžeme konstatovat, že jsme splnili v místnosti nakonec všech pět úkolů, i když jsme se u toho pekelně zapotili. Nakonec jsme s vítězným a radostným pokřikem vyběhli z oněch bílých dveří v čase 49:24 a zařadili se mezi teď už sedm týmů, kteří to zvládli.

Olomoucký Exit Game redakce Olomoucké Drbny vřele doporučuje pro všechny, kteří mají rádi adrenalin, týmovou práci, zábavu a hlavně dobrodružného ducha. My to zvládli, co vy? :) Více informací zde.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.