čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Stašová s Dlouhým rozesmáli Šternberk, rýpli si i do kauzy Rozbořil

Včerejším večerem vrcholil slavnostní program nově zrekonstruovaného Kulturního domu ve Šternberku, diváci mohli zhlédnout divadelní představení Vím, že víš, že vím, kterému vévodí dvě špičková herecká esa - Simona Stašová a Michal Dlouhý.

Právě v tomto novém prostředí se diváci v sobotu večer mohli těšit na divadelní činohru Vím, že víš, že vím. Michal Dlouhý se Simonou Stašovou rozjeli na jevišti pravou italskou domácnost, které nechybí zajímavá zápletka, rodinné tajnosti, nevěra, ale také hlavně vtip.

K vrcholům představení patřily nejen vtipy ze scénáře, ale také herecké improvizace na aktuální téma. Stašová s Dlouhým tak třeba vtipně okomentovali současnou olomouckou kauzu, kdy v jedné scéně Dlouhý vyjmenovává všechny možné hrozby pro celý svět: "Co je proti nevěře taková globální válka, terorismus, jaderné hlavice .... ROZBOŘIL!," vykřikl náhle Dlouhý. V tu chvíli publikum propuklo v dlouhý smích a podpořilo dvojici herců několikerým potleskem.

Samotné prostředí zrekonstuovaného Kulturního domu dávalo celé atmosféře představení punc svěžesti a novoty.

„Z hlavního sálu se po rekonstrukci stal moderní víceúčelový společenský sál vhodný pro plesy, konference, divadelní představení, koncerty, vystoupení a přehlídky škol nebo prezentace spolků, novinkou je také mobilní elevace v hlavním sále,“ uvedl starosta města Stanislav Orság.

Velkých změn doznal i malý sál, u kterého vzniklo zázemí pro účinkující v podobě malých šaten. Výrazně jinak teď vypadá i sál bývalé diskotéky v prvním patře. Stal se z něj víceúčelový sál pro schůze zastupitelstva města, nejrůznější přednášky, konference a další akce, pro které dosud prostory chyběly.

Kompletně nové vybavení, včetně vzduchotechniky, klimatizace, systému vytápění, akustiky a elevace, přinese návštěvníkům vítaný komfort a umocní tak zážitky z návštěvy pořádaných akcí. Při divadelních představeních a koncertech je možné hlediště v sále přizpůsobit tak, aby diváci v zadních řadách viděli na pódium. Jeviště dostalo novou techniku, k dispozici jsou divadelní tahy, profesionální osvětlení, audiotechnika umožní lepší přenos zvuku.

Oslavy otevření Kulturního domu trvají až do dneška, program nabídne  od 15 hodin pohádku pro děti Na výletě v iSvětě.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.