pátek 29. března 2024 Taťána

V Olomouci bude k vidění to nejlepší z moderního baletu

Taneční střípky z Faunova odpoledne, Carmen či původního Labutího jezera berou dech. V jediném komponovaném večeru Královského baletu v Londýně se představí taneční vrcholy z mistrovských děl pod uměleckou supervizí choreografa Carlose Acosty. V přímém přenosu z jeviště Královské opery uvádí cyklus OPERA ŽIVĚ ve čtvrtek 12. 11. 2015 ve 20:15 v olomouckém Premiere Cinemas.

George Balanchine, Jerome Robbins, Carlos Acosta a Liam Scarlett. Čtyři výsostní umělci různých generací, od klasiků 20. století až po současné choreografy, předvedou své inscenační mistrovství v jediném komponovaném večeru. Vše zahájí oslnivý balet Viscera, jímž na energickou hudbu Lowella Liebermanna debutoval v USA benjamínek Liam Scarlett. Na něj navazuje svébytné Debussyho pojetí Prélude à l'après-midi d’un faune od Jeromeho Robbinse, jenž se stalo ikonou moderního baletu. Balanchinovo krátké brilantní dílo Čajkovského pas de deux zkomponované na hudbu, kterou sám Čajkovskij původně napsal pro Labutí jezero, připomene jednoho z největších tanečních titánů 20. století a vše uzavře Acostova tvůrčí koncepce slavné Carmen v úchvatné výpravě. 

Díky spojení tanečních výkonů s nejvyšším rozlišením obrazu a pětikanálovým DOLBY zvukem zažijete nezapomenutelný kulturní zážitek přímo v pohodlí kina Premiere Cinemas v centru Olomouce.

Bohaté kulturní večery s cyklem OPERA ŽIVĚ v Premiere Cinemas Olomouc si každý milovník opery a baletu zamiluje. Pro všechny diváky je navíc jako malá pozornost připravena sklenka sektu. Program na celou sezónu je již nyní k dispozici na www.premierecinemas.cz a díky předplatitelské slevě je možno ušetřit na vstupném.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.