sobota 20. dubna 2024 Marcela

V Olomouci se odehraje Mistrovství České republiky v latinskoamerických tancích

Olomouc bude opět hostit jednu z nejvýznamnějších soutěží v oblasti tanečního sportu – Mistrovství ČR v latinskoamerických tancích 2016. Prestižní taneční klání se uskuteční 30. ledna 2016 v Pavilonu A Výstaviště Flora Olomouc. Mistrovství se zúčastní ty nejlepší tuzemské taneční páry ve všech věkových kategoriích.

Pořadatelem Mistrovství je Klub sportovního tance QUICK Olomouc ve spolupráci s Českým svazem tanečního sportu. Spolupořadateli jsou Česká podnikatelská pojišťovna. „Mistrovství v latině je vlastně nejatraktivnější ze všech národních šampionátů ve sportovním tanci a utkají se zde skutečně špičky českého tancování“ upozorňuje Jitka Opravilová z Klubu sportovního tance QUICK Olomouc. Dodává, že mistrovství ve sportovním tanci se v Olomouci bude konat již po čtvrté v řadě a akce byla pro jeho národní význam zařazena mezi vlajkové projekty města Olomouce. „Aby nám tato titulární soutěž byla přidělena,  museli jsme projít náročným výběrovým řízením  na Českém svazu tanečního sportu. Tímto konkurzem jsme úspěšně prošli již po čtvrté v řadě, což dokazuje stabilitu a prosperitu našeho tanečního klubu," říká Opravilová.

Na Mistrovství ČR v latinskoamerických tancích se do Olomouce sjedou nejlepší páry ČR ve všech věkových kategoriích - Junioři I, Junioři II, Mládež, Do 21 let, Dospělí, Senioři a Profesionálové. Taneční soutěž odstartuje již ráno v 10 hodin a vyvrcholí před osmou hodinou večerní. Dopoledne se mohou diváci těšit na kategorie juniorské a mládežnické, ve kterých má město Olomouc želízko v ohni a žhavými adepty na Mistry ČR jsou sourozenci Borůvkovi. Odpoledne se pak diváci mohou těšit na kategorie Do 21 let a nejprestižnější Dospělé. Umění špičkových párů kategorie Dospělých bude možné obdivovat od 16 hodin a poté při následném večerním semifinále a finále, kdy v rámci kulturní vložky diváci budou mít možnost shlédnout strhující výkon Mistryně světa v Pole Sport Růženky Kunstýřové, účastnice show Česko Slovensko má talent 2015.

Záštitu nad Mistrovstvím ČR v latinskoamerických tancích převzali hejtman Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil a primátor Statutárního města Olomouc doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D.

Více informací k akci a předprodej vstupenek naleznete na www.latina2016.cz. 

Čtěte také:

 

 

Tisková zpráva | Foto wikipedia.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.