pátek 29. března 2024 Taťána

Valentýnské kovové srdce Olomouce už je zase na svém místě

Plastika kovového srdce se v pondělí 1. února opět objevila pro všechny zamilované na Horním náměstí v Olomouci.

Od 1. února je na olomouckém Horním náměstí znovu připravena pro všechny zamilované kovová plastika srdce. Všichni obyvatelé a návštěvníci Olomouce si tak mohou připomenout blížící se svátek sv. Valentýna, který tradičně připadá na 14. února. Od pondělí 1. února až do 22. února si mohou všechny páry na důkaz jejich společné lásky uzamknout na kovové srdce visací zámky, což je velmi známou tradicí třeba pro pařížský most Pont des Arts.

Kovová plastika srdce z dílny olomouckého výtvarníka a uměleckého kováře Milana Poliána bude návštěvníkům centra Olomouce po dobu 22 dnů tento svátek připomínat. „Jedná se o kovovou siluetu srdce, vysokou přibližně dva metry, vážící asi padesát kilo, na kterou bude možné uzamknout takzvaný zámek zamilovaných,“ sdělil autor plastiky Milan Polián.

Kolemjdoucí se mohou u kovového srdce také vyfotit a fotky vkládat na sociální sítě s hashtagem, tedy klíčovým slovem nebo frází označenou #olomouckesrdce„Vytvořili jsme speciální profil na Facebooku, kam mohou lidé vkládat své fotky, které u srdce vyfotí,“ řekl vedoucí oddělení kultury Radim Schubert.

Minulý rok mělo valentýnské kovové srdce v Olomouci docela úspěch, bylo na něm "uzamknuto" až 80 zámků.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jan Andreáš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.