pátek 29. března 2024 Taťána

Bitva v Ardenách či vlaky z Divokého západu. Flora ožije výstavou modelů

Moře dětské radosti i splněné sny mnoha dospělých. To vše dokáže každoročně vykouzlit prodejní výstava modelů a sběratelství For Model v pavilonu A Výstaviště Flora Olomouc. Její 14. ročník se uskuteční od pátku 11. do neděle 13. března a vedle tradičních lákadel nabídne letos i novinky v podobě modelů raket, historického obrněnce z první světové války či ukázek z jedné posledních velkých epizod druhé světové války - bitvy v Ardenách.

Výstava For Model opět zavede všechny malé i odrostlejší návštěvníky do kouzelného světa plného her a fantazie. Každý si během třídenní prodejní akce najde to svoje, zastoupena bude skutečně široká škála modelů, hraček i sběratelských předmětů z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. „Modelářská část výstavy zahrnuje expozice historických bitevních lodí, letadel, ponorek, automobilů, železniční i bojové techniky. Přímo v akci se návštěvníkům předvedou dálkově ovládané RC nákladní automobily, letadla, vrtulníky coptry i lodní modely v instalovaném bazénku. Součástí expozice budou rovněž pohyblivé vláčky, i ty historické včetně kouzelných mašin z Divokého západu,“ vyjmenovala garantka výstavy For Model Dagmar Maixnerová. Chybět podle ní nebudou ani populární RC autíčka či pojízdná šlapadla.

Ani to však není zdaleka všechno. Sběratelé podle slov garantky výstavy představí v pavilonu A své vzácné a bohaté kolekce, medailí, nebo sbírky roubených chalup. V numismatické sekci budou k vidění třeba také bankovky, nejen patrioti z řad domácích návštěvníků jistě ocení zajímavou sbírku svatých obrázků ze Svatého Kopečka. Velkém lákadlem budou bezesporu i staré deskové hry a připravena je rovněž poznávací soutěž pro děti. Výstava je letos opět rozšířena také o expozici a prodej hraček a stavebnic.

A na jaké speciality se mohou návštěvníci ojedinělé a unikátní výstavy, která nemá na střední Moravě obdoby, těšit letos? „Na For Modelu se představí raketomodelářský klub se svými modely raket, vystavovat budeme také model obrněného vozu z první světové války ve skutečné velikosti a v rámci doprovodného programu zájemci zhlédnou ukázky tankové bitvy v Ardenách v roce 1944,“ prozradila Maixnerová a dodala, že stejně jako vloni bude sběratelská sekce rozšířena o výstavku fotoaparátů.

Letošní For Model však bude opět i hravý. „Závody na šlapadlech či s RC drift auty, deskové, společenské a další hry od renomované společnosti, keramická dílnička pro děti, autodráha. To je jen stručný výčet atrakcí, které vtáhnou do děje i samotné návštěvníky,“ zve všechny návštěvníky Dagmar Maixnerová.

Základní vstupné na výstavu činí 80 korun, senioři a děti od 6 do 15 let zaplatí polovinu, ještě mladší děti a držitelé průkazů ZTP a ZTP-P mají vstup zdarma. Pro hromadné školní výpravy včetně doprovodu platí jednotné vstupné 15 korun za osobu.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.