pátek 29. března 2024 Taťána

FOTOGALERIE: V Denisově ulici vznikla jedinečná zrcadlová stěna, láká na letošní AFO

Plakát, nebo zrcadlo? Nebo to také může být třeba metalický povrch mimozemského korábu, co vy na to? Každopádně, grafika letošního ročníku AFO (Academia Film Olomouc) nenechá nikoho na pochybách, že letošní AFO bude stát za to.

Ve čtvrtek od rána se pilně pracuje u zdi v proluce na Denisově ulici, která bude celá pokrytá těmito plakáty, a bude tak evokovat jedno velké zdrcadlo a zároveň zvát na letošní AFO.

Originální vizuál letošního ročníku AFO má na svědomí sedmadvacetiletý student a grafik Radim Měsíc. „Vytvořil jsem koncept zrcadlového plakátu, který v sobě díky svému unikátnímu povrchu, odráží okolní prostředí. Každý poster tak svým způsobem reflektuje ducha místa Olomouce a festivalu. Na plakátu se nachází jen dvě barvy, dominantní číslovka 51 a na první pohled abstraktní kontury. Jedná se však o vrstevnice, které zachycují reálné dějiště festivalu, skutečnou oblast 51,“ shrnuje Měsíc.

„Už jen vzhledem k tomu, že programová skladba festivalu se letos významně dotkne kontaktu s mimozemskou civilizací, včetně legendární Oblasti 51, bylo nám jasné, že vizuál nesmí postrádat kosmické obrysy. Angažování grafika Radima Měsíce se od počátku jevilo jako naprosto přirozený krok v rámci progresu celého festivalu. Radim má popkulturní rozhled a na svůj věk mimořádný cit pro vrstevnatou mnohovýznamovou grafiku. Jeho práce posouvá vizuální identitu AFO zase o velký kus dál…,“ přibližuje práci grafického designéra mluvčí festivalu Ondřej Čížek.

Autoři | Foto Honza Andreáš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.