úterý 16. dubna 2024 Irena

Přípravy na Garden Food Festival vrcholí, můžete se těšit na netradiční speciality a známé kuchaře

Zhruba za měsíc vypukne další ročník festivalu dobrého jídla a pití. Garden Food Festival naváže na svůj první ročník v Olomouci a připraví pro své návštěvníky spoustu zajímavých specialit.

Přípravy druhého ročníku festivalu pod širým nebem Garden Food Festival jdou do finále. Návštěvníci se mohou těšit na netradiční pokrmy, regionální speciality, výrobce delikates, zdravou výživu, klasické pivní značky a další, které si připravuje na šest desítek restaurací. Letošní festival plný jídla se uskuteční 14. – 15. května ve Smetanových sadech v Olomouci.

„Kladné ohlasy na první ročník Garden Food Festivalu potvrdily, že naše základní myšlenka – tedy představit široké veřejnosti moderní trendy vaření, kvalitní restaurace, společně s nabídkou regionálních produktů hned vedle zahraničních specialit – si nachází na střední Moravě své příznivce“, sdělil jeden z pořadatelů akce Pavel Vysloužil.

Garden Food Festival přinese návštěvníkům dvoudenní program od rána až do večera. Celou sobotu bude akci moderovat Petr Král z Radiožurnálu a na pódiu vystoupí se svou cooking show Halina Pawlovská, dále také vystoupí skvělý šéfkuchař Jan Punčochář z pražského Grand Cru a mnoho dalších kuchařských mistrů.
V neděli vás provede celým programem známý herec a foodbloger Lukáš Hejlík. Severskou kuchyni představí skvělý kuchař, který prošel několika michelinskými restauracemi po celém světě Anthony Orjollet. Na své si přijdou i ti co nejí maso, zdravé vaření představí známá autorka vegetariánských kuchařek Veronika Chládková.

Ani letos na festivalu nebude chybět nejznámější český kuchař Zdeněk Pohlreich, kterému bude opět asistovat Miss roku 2008 Eliška Bučková. Diváci se mohou těšit na souboj televizního „šéfa“ s předním olomouckým kuchařem Jaroslavem Klárem, který byl šéfkuchařem restaurací Lobster a  Atmosphere.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.