čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Olomouc zažije jedinečné vystoupení šaolinských mnichů, je téměr vyprodáno

Už jen několik posledních vstupenek nabízí ticketstream.cz na Shaolin Kung Fu Show, která se koná 12. dubna 2016 v Olomouci. Dvouhodinový program nabídne fyzická cvičení mnichů, mistrů kung-fu, spojená s povídáním o čínské filozofii a mystice, zen budhismu a duševní síle. Na co potřebují mniši pro své vystoupení jedenadvacet bílých rozkvetlých lilií, dvě betonové dlaždice a dvě salátové okurky se dozvíte, když v úterý 12. dubna navštívíte Sportovní halu Univerzity Palackého.

Dvouhodinová show se skládá z dechberoucích fyzických cvičení mnichů a mistrů kung-fu, vedených pětasedmdesátiletým představeným kláštera, dohlížejícím na tzv. shamise (mladé mnichy). Diváci se během představení dozví něco o čínské filozofii a mystice, o moudrosti zen buddhismu a hlavně o úžasné síle lidské energie Qi.

Shaolin Kung Fu Show, která vyprodává stadiony po celém světě, míří v dubnu do České republiky. Mniši z kolébky filozofického učení i bojového umění kungfu - čínského kláštera v Shaolinu - se na svém jubilejním 20. turné po světě zastaví kromě Olomouce také v Ostravě a ve Zlíně. Neuvěřitelná podívaná, kterou obdivovala britská panovnice či americký prezident, spojuje artistické výkony a bojové dovednosti s buddhistickým učením. V české republice se objeví znovu po sedmi letech.

Klášter mnichů Shaolin se nachází v provincii Henan – asi 700 km na jihozápad od hlavního města Číny. Klášter byl založen indickým mnichem Damo, který cestoval z Indie a v Číne začal vyučovat budhistické učení, které rozvinul v nový filosofický směr myšlení.

V Číně patří výuka bojových umění k prestižním zaměstnáním i studiím a Shaolin je mezi kláštery absolutní špičkou. Již více než 1500 let jsou tamní mniši mistry v ovládání vnitřní energie. V klášteře denně zocelují tím nejnáročnějším způsobem tělo i mysl. Qi – proud energie uvnitř lidského těla – mohou mniši blokovat nebo stimulovat meditací nebo dýchacími technikami, a dosáhnout tak na krátkou dobu odolnosti vůči bolesti nebo zranění. Dokonce mohou energií Qi i léčit.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.