úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Miroslav Krobot bude natáčet svůj druhý film v Olomouci, využije Klášterní Hradisko i Ponorku

Miroslav Krobot si pro svůj druhý celovečerní film vybral kulisy Olomouce. Film se bude jmenovat Kvarteto. Předchozí Krobotův snímek, Díra u Hanušovic, byl rovněž točen v Olomouckém kraji, v obci Vikantice na Šumpersku.

Natáčet se začne v červenci tohoto roku. Kvarteto se, mimo jiné, bude točit třeba i na Klášterním Hradisku, v Přemyslovském paláci či dokonce v legendární olomoucké hospodě Ponorka. Ve filmu se objeví například Jana Štěpánková, Barbora Poláková, Jaroslav Plesl či Jiří Schmitzer.

Vznik filmu podpořil také Olomoucký kraj, který přispěl částkou 700 tisíc korun. "Nyní probíhají přípravy, zkoušení a castingy. Vlastní natáčení začne od konce července a potrvá do začátku září, půjde dohromady o 28 natáčecích dnů. Pohybovat bychom se měli v Olomouci také v bytových interiérech," uvedl pro ČTK scénárista filmu a olomoucký psycholog Lubomír Smékal.

Kvarteto by se mělo od prvního Krobotova filmu, Díry u Hanušovic, podstatně lišit. "Nebude tam ani jedno sprosté slovo, bude to z městského prostředí a půjde o komorní příběh čtyř lidí. Spojovacích momentů je tam hrozně málo, ale asi zůstane zachovaný způsob psaní dialogů a základní rukopis," doplnil pro ČTK Smékal.

Čtěte také:

Autoři | Foto David Sedlecký, Wikipedia | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.