pátek 29. března 2024 Taťána

Králem letošního olomouckého majálesu bude Marek Eben

Olomoucký majáles, který letos započne 2. května a bude trvat až do 7. května, odtajnil, kdo bude tentokrát korunován králem Majálesu. 4. května bude na Horním náměstí slavnostně korunován známý moderátor, herec a hudebník Marek Eben.

„Letošní ročník olomouckého majálesu bude svým rozsahem a programem zatím největší v jeho šestileté historii,“ říká mluvčí akce Kristýna Navrátilová. „Již od prvního majálesu se snažíme, aby jeho program nebyl postaven jen na pivu a kapelách. Každoročně proto pořádáme i alegorický průvod městem, korunovaci krále či soutěž o nejlepší masky.“

Z českých kapel se na pódiích představí Zrní, Vypsaná fiXa, Ghost of You nebo Kapitán Demo. Dále také Pio Squad, John Wolfhooker, Monikino Kino, New Sound Orchestra, Tichonov, Teepee, Noisy Pots, Killiekrankie nebo DJské duo Disjockejové.

Ze zahraničních kapel se účastníci Majálesu mohou těšit na slovenské Walter Schnitzelsson a Fresh Out of the Bus. Představí se také londýnská skvadra Is Tropical, která je držitelem prestižního ocenění US Music Video Award. 

„Fanouškům divadla se zase představí olomoučtí mistři improvizace O.LI.V.Y., jeden z nejlepších evropských mimů Radim Vizváry nebo Divadlo DNO v čele s Jiřím Jelínkem a Michalem Daleckým, který v poslední době exceluje jako postava Žížaly v satirickém internetovém pořadu Kancelář Blaník,“ dodává Navrátilová.

Hlavní program letošního Majálesu se bude odehrávat na nádvoří Tereziánské zbrojnice. Prostor Korunní pevnůstky letos nebude využit kvůli probíhající rekonstrukci.

Marek Eben (*1957) je český herec, moderátor a zpěvák. Zpívá ve skupině Bratři Ebenové a je považován za jednoho z nejlepších českých moderátorů. Mimo jiné moderoval Cenu TýTý, soutěžní pořad O poklad Anežky České, velmi populární jsou i jeho rozhovory s osobnostmi Na plovárně, které byly zpracovány i v knižní podobě. Je synem skladatele Petra Ebena. Do paměti se zapsal hlavně jako Váleček v seriálu Kamarádi. Moderuje i televizní zpravodajství z Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Vysoce ceněn je zejména jeho jemný a inteligentní humor.


Čtěte více:

 

 

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.