čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

V pátek třináctého se otevřou pro veřejnost všechny požární stanice profesionálních hasičů

Stalo se již tradicí, že se vždy v pátek 13. otevřou všechny požární stanice profesionálních hasičů v kraji veřejnosti. Ani letošní jediný pátek 13. v tomto roce nebude výjimkou. Česká asociace hasičských důstojníků ho vyhlásila Dnem požární bezpečnosti.

V Olomouckém kraji proto budou pro veřejnost otevřeny všechny stanice profesionálních hasičů (bližší informace k programu na jednotlivých požárních stanicích najdete na webových stránkách).

"V Olomouci bude program probíhat od 9 do 15 hodin, pro návštěvníky máme připravenu prohlídku výjezdové techniky a vybavení, které hasiči používají při zásazích, různé testy, kvízy a doplňovačky, pro děti bude při pěkném počasí připravena překážková trať TFA – děti si budou moci vyzkoušet, co všechno musí zvládnout hasiči," řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. V letošním roce se také hasiči zaměří na bezpečný byt a bezpečný dům, zájemcům předají informace o požárních hlásičích a detektorech nebezpečných plynů a hasicích přístrojích.

Hasiči na některých stanicích také zkontrolují průjezdnost ulic a sídlišť velkých měst a špatně parkujícím řidičům předají letáky o tom, jak parkovat správně.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Facebook HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.