úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Na schody k vile Primavesi se už potřetí vrátí festival Michalský výpad

Konec května, skvělá hudba a schody vedle vily Primavesi mají už třetí rok něco společného. I letos se tady chystá festival Michalský výpad a i letos slibuje program plný výborných interpretů. K tanci a poslechu zahraje 21. května třeba olomoucký producent Bunny Club nebo brněnští Dirty Picnic. A pokud jste o nich nikdy neslyšeli, ještě nehažte flintou do žita. Bude to lepší, než kdejaký revival.

Začněme od konce. Dirty Picnic mají svou základnu v Brně, kde teď jedou jeden koncert za druhým. „Nedávno totiž vydali nové album Soft Cut a při jeho nahrávání rozhodně nešlápli vedle,“ popisuje pořadatel Michalského výpadu Mikuláš Daněk. Zvuk stojí na mixu syntezátorů a vokálu, který běhá někde mezi osmdesátými léty a cestou do vesmíru v roce 2020. Pro opravdové fajnšmekry stojí za to podotknout, že Soft Cut vyšlo na kazetě, takže walkmany s sebou. 

Olomouckou produkci bude reprezentovat Martin Zajíček aka Bunny Club, jehož hudba míchá synth pop, deep house, funky a soul. Na schodech ale nebude sám. „Martin vystoupí společně s instrumentalistou, který jeho tvorbu doplní o živý hudební nástroj. O jaký, to si chce nechat pro sebe jako překvapení,“ vysvětluje Mikuláš Daněk.

Tím ale line up zdaleka nekončí. Svoje polínka přiloží i Andreas Rund, a i když by se podle jména mohlo zdát, že na festival přiletí z Berlína, má to jen pár zastávek autobusem. To ale neznamená, že jeho produkce není světová – sám totiž zrovna podepsal novou smlouvu se švédským vydavatelstvím Comorbid Records a vypadá to, že nepřestává pracovat na nových věcech. Na Výpad připravuje speciální slow-mo set, ve kterém nebudou chybět ani vizualiza​ce.

Jak už bývá zvykem, vyplní festivalové odpoledne svými selekcemi taky špičkoví olomoučtí djs. „Zaskočí Zlatomil a matadoři místní elektronické scény MI, kteří se mimo jiné starají o chod Metro Chill Out Clubu. Aby to ale nebylo celé jen o muzice, bude se v průběhu festivalu taky malovat. O to se postarají Tereza Srostlíková a Jiří Dosoudil z Chaoscompany,“ dodává Mikuláš Daněk.

Festival startuje 21. května ve 14 hodin a zavře ho úder desáté večerní. A komu by pořád nestačilo, může pokračovat na afterparty do již zmiňovaného Metra.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.