čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Letní kino má nového nájemce! Vznikne tam nové pódium s posezením i přírodní hřiště

Rada města v úterý na svém zasedání odsouhlasila dlouhodobý pronájem areálu letního kina. Na 10 let ho pronajala sdružení subjektů Spolek přátel olomouckého jazzu a obchodní společnosti Chomout. Spolek uspěl se svým konceptem v konkurenci dvou dalších uchazečů.

Rada města se při výběru nejlepšího záměru neohlížela jen na cenu, ale také na kvalitu předloženého záměru z hlediska ekonomického výhledu, harmonogramu přípravy, realizace a zprovoznění celého areálu, prim hrály i reference.

"Přeložený záměr, jehož stěžejní parametry jsou rovněž zakotveny do nájemní smlouvy, tak přináší řadu zajímavých aktivit. V prvé řadě se chce nájemce zaměřit na přední část areálu při vstupu do Pekární ulice, kde má vzniknout odpovídající gastronomické zázemí a sociální zařízení, nové posezení s pódiem pro kulturní aktivity nebo přírodní hřiště. V dalších etapách se chtějí zaměřit na prostor amfiteátru," řekl náměstek primátora Filip Žáček.

Základní úpravy by měly proběhnout v horizontu několika dalších let, ohledy musí být brány zejména na potřeby památkové ochrany lokality a zájmy ochrany životního prostředí.

"Mně osobně předmětný projekt nejvíce zaujal tím, že z předložených záměrů právě tento chce svou nabídkou služeb, které by měl areál nabízet, oslovit co nejširší spektrum obyvatel města a turistů," řekl Žáček.

Čtěte více:

Autoři | Foto Veronika Krejčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.