středa 24. dubna 2024 Jiří

Modrá je Olomouci souzená, začíná natáčení filmu Miluji tě modře

Po nedávném úspěchu Modrých stínů z pera místního spisovatele Michala Sýkory, jehož značná část se točila zde v Olomouci, k nám znova přijede natáčecí štáb.

Jak to tak vypadá, tak je modrá barva Olomouci souzená. Necelé tři měsíce zpátky měla na České televizi premiéru čtyřdílná krimi série Modrých stínů, která přímo navazovala na Případy pro exorcistu. A nyní budou světla reflektorů znova osvětlovat Olomouc.

V čase od 31. 5. do 7. 6. 2016 můžete po Olomouci a hlavně ve Vlastivědném muzeu zahlédnout slavné osobnosti jako je například Denisa Nesvačilová, Václav Jílek, Hana Vagnerová, Miroslav Táborský, Marek Vašut, Vladimír Kratina, Ljuba Krbová nebo Matouš Ruml a další.

S potěšením můžeme oznámit, že se bude dne 1. 6. od 7.00 do 19.00 hodin natáčet v prostorách  Vlastivědného muzea v Olomouci. Naše muzeum také poskytne po celou dobu natáčení zázemí filmovému štábu,“ řekla tisková mluvčí muzea Renáta Fifková.

Režie filmu se chopí Miloslava Šmídmajer, který stál za filmy Peklo s princeznou, Probudím se včera a producentsky se podílel na Vejšce, Jak se krotí krokodýli, Pojedeme k moři a nejnověji také na filmu Dvojníci. Romantická komedie vychází ze scénáře Jaroslava Papouška, který však před jeho realizací zemřel na infarkt. Papoušek byl hlavním scénáristou rané tvorby režiséra Miloše Formana a spolu vytvořili nezapomenutelné filmy Černý Petr, Lásky jedné plavovlásky a Hoří, má panenko.

Miroslav Šmídmajer

Film je příběhem nesmělého historika umění Karla, kterého okouzlí krásná, živelná a ztřeštěná Tereza. Jako to tak bývá, budou muset ke šťastnému konci projít nejednou zkouškou. A na to, jak to celé dopadne se můžete přijít podívat na začátku příštího roku do kin. 

Čtěte více:

Autoři | Foto Wikipedie.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.