sobota 20. dubna 2024 Marcela

VIDEO: Centrem se opět proženou blázni na lyžích, uskuteční se třetí ročník Půlvánočního běhu

Ve středu 22. června se Olomoucí proženou recesisti na lyžích, sáních nebo běžkách. Půl roku před Vánocemi se tak již potřetí koná v Olomouci akce, která na začátku byla pouhou recesí, postupem času si ale vyvinula do charitativních rozměrů.

Lyžaři, sáňkaři či běžkaři mají tentokrát sraz u kostela sv. Mořice ve středu 22. června v pět hodin odpoledne. Cíl akce je jasný: "Výtěžek z akce je věnován na charitativní účely. V letošním roce půjde výtěžek akce opět na Občanské sdružení PINOKIO a dále pro Miriam Marčišinovou," říká hlavní organizátor akce Marek Zahradníček. V neposlední řadě to má ale být tak zábava – jak pro občany města, tak pro turisty.

Trasa závodu vede kolem olomouckého náměstí a běhu se může zúčastnit každý v zimním oblečení a se zimní výbavou (sáňky, lyže, snowboard, boby, brusle...).

Minulý ročník se konal pod záštitou náměstka primátora Olomouce Martina Majora. Na startu se sešlo 100 oficiálních běžců a přes 300 dalších nadšenců. "Výtěžek akce v neuvěřitelné výši 161.200 Kč (startovné a sponzorské příspěvky) byl rozdělen mezi občanské sdružení Pinokio, které se stará o aktivní rodiny postižených dětí a za částku pořídilo elektrický vozíček pro Agátku a spolek TREND vozíčkářů Olomouc," řekl Zahradníček k úspěšnému minulému ročníku.

Běhu se minulý rok zúčastnily i známé osobnosti v čele s Rudou z Ostravy, hercem Lukášem Hejlíkem nebo třeba topmodelkou Veronikou Fašínovou. I pro tento rok je přislíbena jejich účast.

Startovné činí 300 korun, lidé ale mohou navíc přispět dobrovolnickým příspěvkem. V ceně startovného je vánoční cukroví, punč a pohár pro vítěze.

Čtěte více:

Autoři | Foto Lukáš Navara

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.