čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Prohlídka jedinečné výstavy Leonarda da Vinciho na filmovém plátně? Kino Metropol vám to umožní

Kino Metropol představí unikátní výstavu nejvýznamějších prací renesančího umělce v unikátním dokumentu Leonardo da Vinci: Génius v Miláně.

Na konci patnáctého století strávil Leonardo da Vinci osmnáct let v Miláně na dvoře Ludovica Sforzy, známého jako il Moro. Bylo to dlouhé a významné období jeho života, které zanechalo stopy na tváři města. Na jaře 2015 Miláno vzdalo Leonardovi hold a uspořádalo rozsáhlou expozici v královském paláci. Mnohé z děl zde vystavených jsou zachyceny v jedinečném dokumentu Leonardo da Vinci: Génius v Miláně, který prostřednictvím rozhovorů a poutavých scénických kompozic vypráví příběh Leonardova života a pokladů, které zanechal.

Byl malířem, sochařem, vědcem, botanikem, architektem a mnohým dalším, čímž překonal svou dobu a právem je tak nazýván géniem. Z tohoto a mnoha dalších důvodů si jej město Míláno jako symbol nové a nadějné italské renesance. Jedním z nejvýznamnějších počinů během světové výstavy EXPO 2015 byla expozice “Leonardo da Vinci 1452 - 1519”, která představila mnoho Leonardových skvostů, včetně známého obrazu Dáma s hranostajem dovezeného z pařížského Louvru.

Dokumentární snímek Leonardo da Vinci: Génius v Miláně přibližuje divákům kin po celé Evropě rozsáhlou expozici, která je výsledkem práce největších odborníků v oblasti díla tohoto slavného renesančního génia. Můžete se těšit na strhující podívanou plnou rukopisů, přírodopisných nákresů, utopických projektů, anatomických kreseb a mytických výjevů.

Závěr devadesátiminutového dokumentu tvoří procházka samotným Milánem, jehož atmosféru budete moci nasát v neděli 19.6. od 19:00 v kině Metropol.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.