čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Divoká Malajsie i oslnivé mečíky, báječná letní Flora je opět tady. Soutěžte o lístky!

PR článek

Záplava nádherných květů právě vrcholícího léta i bohatý doprovodný program. To vše nabídne letní etapa mezinárodní květinové výstavy a zahradnického veletrhu Flora Olomouc, která se na stejnojmenném výstavišti uskuteční od 18. do 21. srpna.

Hlavní expozice v pavilonu A bude mít tentokrát hned dvě stěžejní témata; první vzdá pod názvem Půlstoletí s mečíky čest našim i zahraničním šlechtitelům gladiol a předvede nepřeberné množství odrůd těchto květin.  Druhé téma Malajsijské inspirace nás přenese do vzdálených a exotických končin jihovýchodní Asie. Součástí letní Flory bude nově také včelařská výstava.

Na galerii největšího pavilonu výstaviště bude mít své místo s úspěchem obnovená přehlídka Vyznání růžím věnovaná této nekorunované královně květin, která představí velké množství odrůd a druhů růží.

Společná expozice Českého zahrádkářského svazu bude k vidění v pavilonu C a nabídne stovky květin i tradiční či méně známé odrůdy ovoce a zeleniny. K dispozici bude zájemcům také bezplatná poradna a o náladu se postarají moravští vinaři s cimbálem.

Po úspěchu loňské premiéry bude hlavní pavilon A opět přístupný všem zájemcům v rámci páteční večerní prohlídky s hudebním doprovodem a občerstvením.

Výstavu doplní Letní zahradnické trhy s nabídkou květin, rostlinného materiálu, zahradnických pomůcek a hobby potřeb.

V rámci doprovodného programu se ve čtvrtek na scéně U Samby (naproti palmového skleníku) představí zpěváci Pavlína Filipovská, Karel Štědrý, imitátor Václav Faltus v doprovodu kouzelníka či operní pěvec Milan Sulej. Časopis Receptář pozve na své pásmo na scéně U Samby v pátek a sobotu. Pro zahrádkáře bude připravena poradna Vlastimila Šindeláře a vyhlášeného pěstitele mečíků a irisů Jaroslava Koníčka. Vystoupí Vinš Duo a v sobotu také zpěvačka Marcela Holanová. V neděli bude scéna patřit Mobilnímu vysílání s rádiem Haná a v jeho rámci mimo jiné i top country kapele z Olomoucka Nepijou.

Venkovní plochy výstaviště provoní v sobotu 2. ročník Mistrovství Moravy a Slezska ve vaření kotlíkových gulášů. Další lákadlo čeká především na děti v sobotu v Rudolfově aleji - společnost EKO-KOM zabývající se tříděním, recyklací a využitím obalového odpadu zde představí svůj Barevný den plný lákadel a atrakcí.

Výstava bude otevřena denně od 9 do 18 hodin. Plné vstupné činí 120 Kč při platbě na místě a 100 korun při nákupu lístků předem online. Zlevněné vstupenky stojí 80 Kč, děti od 6 do 15 let platí 30 korun, rodinné vstupné je 210 Kč.

Více informací najdete na webu www.flora-ol.cz.

Soutěž o lístky na letní Floru!

Ve spolupráci s Výstavištěm Flora jsme pro vás v redakci uspořádali soutěž o celkem 10 lístků. Celkem pět z vás vyhraje po dvou lístcích, a to už je celkem slušná šance, co říkáte? Stačí odpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí při losování. Odpovídat můžete až do úterý 16. srpna do 12:00, poté budou vyhlášeni vítězové.

Soutěž byla ukončena, vylosovanými výherci jsou:

M. Vahalíková

M. Pospíšilová

A. Hradilová

D. Krummer

M. Wojciková

Výherci budou kontaktováni telefonicky a e-mailem.

 

Foto Flora Olomouc | Zdroj Flora Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.