úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Olomoucké vlakové nádraží v úterý oživí promítání filmu ZOO a stand-up show

Film Zoo režisérky Terezy Kovářové se odehrává na jedné cestě vlakem. Projekce filmu oživí nádraží a kulturní centra. Akce doprovází stand-up show Underground Comedy, kterou s filmem propojuje herec a komik Tigran Hovakimyan. Olomoucké hlavní nádraží ožije již v úterý 16. 8. 2016.

Hlavní nádraží Olomouc se v úterý 16. 8. 2016 promění v otevřené letní kino. Magisterský film Terezy Kovářové s názvem ZOO si pro začátek své distribuce vybral netradiční způsob projekcí, které zpřístupní jinak uzavřená místa. Příběh filmu se odehrává na cestě vlakem, proto si tvůrci vybrali právě budovy nádraží. V Olomouci se bude film promítat přímo na točně lokomotiv.

„Na jeden den otevřeme prostor jindy lidem nedostupný. Promítat budeme na nádražích v Praze, Olomouci, Brně, Českých Budějovicích, Pardubicích, či v Plzni. Navštívíme ale i místa, která k sobě pojí příběhy a komunity lidí, kteří se o ně starají. Taková jsme našli například v Ostravě, Prachaticích nebo třeba i v Sezimově Ústí,“ prozradila režisérka filmu Tereza Kovářová. „Spojit chceme to, co nás baví – film a živá show s jedinečnou atmosférou genia loci zajímavých míst.“

Film Zoo je jejím dalším šedesátiminutovým počinem. Tereza ve svých filmech ráda pracuje s neherci a dokáže na maximum využít prostředky, které má k dispozici. Zoo má undergroundovou atmosféru, nejistý pocit, že něco není v pořádku, a zároveň humor, jenž vychází ze všem dobře známých situací, které zažíváme při cestování vlakem.

Večer doplní stand-up show Underground Comedy. Pojítkem k projekci filmu je tak živé vystoupení herce Tigrana Hovakimyana a dalších komiků, kteří vystupují sami za sebe a jejich humor nezná tabu. Znát je můžete ze Stream.cz nebo z televizního pořadu Comedy Club.

Site-specific projekce filmu a stand-up show startují 15. srpna 2016.

Vstupenky lze zakoupit v síti Goout.cz. Oficiální událost akce naleznete zde.

Program projekcí:

  • 15. 8. - Ostrava - Cineport Hlubina
  • 16. 8. - Olomouc - nádraží, točna lokomotiv
  • 22. 8. - Plzeň - Moving station
  • 26. 8. - Praha – Nádražka Dejvice
  • 28. 8. - Sezimovo Ústí - bývalé kino Oko - klub Wall Club
  • 29. 8. – České Budějovice - nákladové nádraží
  • 30. 8. - Prachatice - Kralova Vila

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Hynek Moravec (wikipedia.cz)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.