středa 24. dubna 2024 Jiří

Kino Metropol rozproudí dokument legendárních The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years

Dokumentární film od oscarového režiséra Rona Howarda The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years vypráví příběh výjimečných let 1962-1966, během kterých zažila kapela  svůj hvězdný vzestup. V tomto krátkém období stihli John Lennon, Paul McCartney, George Harrison a Ringo Starr odehrát přes 800 koncertů v patnácti zemích světa, vydat 7 LP desek a stát se asi nejslavnější kapelou světa.

Pokud se ale bojíte, že vás čeká jen další spousta tisíckrát omílaných faktů, tak opravdu nemusíte. Ačkoli snímek nepřináší mnoho neznámých faktů (což ostatně u tak známé kapely už nelze), zato nabízí opravdu unikátní záběry ze zákulisí a životu kapely mimo pódium, které byly získány z od fanoušků, archivů, zpravodajských agentur a i samotných členů kapely. Tím nám mimo jiné odhaluje, jak se společně rozhodovali, tvořili a budovali svojí společnou kariéru. Časové vymezení snímku navíc také slibuje, že divák nebude konfrontován postupným rozpadáním a odnese si tak zážitek z jejího nejlepšího období

To vše a mnohem více můžete shlédnout při pozorování výjimečných The Beatles a jejich jedinečného hudební nadání doplněného neopakovatelnými osobnostmi v kině Metropol ve středu 17:30.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.