čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Kino Metropol promítne dvaadvacet snímků v rámci XIV. Mezinárodního festivalu outdoorových filmů

Mezinárodní festival je soutěžní a putovní přehlídka outdoorových filmů. Za třináct let své existence se stal ve své podstatě a charakterem největším festivalem nejen v České republice, ale také na světě. Festival je zaměřený na sporty i život s outdoorovou tématikou, na filmy dobrodružné, extrémní, adrenalinové, ale také cestopisné.

Filmy nás zavedou do různých míst naší planety, ukážou mentalitu a kulturu tamních obyvatel. Nasnímaly prostředí, do kterého se běžný "smrtelník" nedostane. Mnoho filmů má velký sociální a citový náboj. Festivalu se zúčastňují čeští, slovenští a zahraniční autoři, filmová studia, národní televize i soukromé televizní společnosti, a to v profesionální i amatérské rovině. Festival a tento filmový žánr má také své mimořádné specifikum a jedinečnost a neopakovatelnost.

V Olomouci festival začíná 17. října a diváci se mohou těšit na celkem dvaadvacet filmů ze všech soutěžních kategorií. Porota tak vybere vítězné snímky za horolezecké filmy, extrémní sportovní filmy, cestopisné, nebo dobrodružné vodní sporty. Festival je rozdělen na šest bloků od pondělí 17.10. do čtvrtka 20.10.  Cena vstupenky na jednotlivé bloky je 60 korun. 

Kino Metropol v rámci festivalu uvede například světovou premiéru českého snímku The Elements, který sleduje tři neobyčejné české sportovce při jejich extrémních disciplínách na skalách, ve vodě a ve vzduchu. Pozornosti se také doporučuje slovenský dokument Pavola Barabáše, který při splavování neznámé africké řeky objeví unikátní přírodní kmen Suri, po kterém pojmenoval i svůj dokument. Těšit se můžete na spoustu dalších zajímavých filmů, které najdete na webu kinometropol.cz

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.