čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Olomoučtí filmaři George Vision chystají nový film, zavede vás na nejstrašidelnější místa republiky

Olomoucká nezávislá filmová a produkční skupina „GEORGE vision“ chystá nový celovečerní film. V půlce měsíce srpna vyrazil štáb o čtyřech lidech po turisty nazývaných nejstrašidelnějších místech České republiky.

Dokument má ale pojednávat o těchto místech jinou formou, než na jakou jsou diváci zvyklí. Má přijít na to, proč jsou tolik strašidelná, a mimo jiné ukáže také lidi, kteří jsou s těmito místy v každodenním kontaktu. Film se bude odehrávat na pěti místech. Půjde o Stránskou skálu v Brně, Jihlavské podzemí, hrad Housku, bohnický Hřbitov bláznů a statek Pohádku na Šumavě.

„Původně jsme chtěli jednoduchý road-trip dokument se strašidelnými místy. Místa jsme postupně zkoumali a hledali něco výjimečného. Nakonec se z filmu stal dokument, který poukazuje nejen na místa, kde se mají dít nadpřirozené nebo paranormální jevy, ale i na lidi, kteří jsou s místy v každodenním kontaktu a vytvořili si k nim i osobní vztah," říká režisér snímku Jiří Slečka.

Štáb je sestaven z tvůrců, kteří se podíleli již na minulých filmech. Objeví se zde šternberská zpěvačka Michaela Grohmanová, několikaletí členové produkční skupiny „GEORGE vision“ Michal Václavek a Václav Steiger, a v roli režiséra opět Jiří Slečka. Znát je můžete například z filmu „Na život!“, který byl uveden minulý rok v prosinci.  Kromě čtyř provázejících hostuje ve filmu například Jiří Vítek, správce ústavního bohnického hřbitova a autor webu Tajemná místa, nebo kastelán hradu Houska Miroslav Konopásek.

Místa pro natáčení dokumentu jsme vybírali podle pověr, které o nich kolují. Stránská skála je nedokončená nacistická továrna na letecké motory a protiatomový kryt, ve kterém se mají podle několika svědků dít nadpřirozené jevy. Jihlavské podzemí je známé díky televizní reportáži Stanislava Motla o siluetě ducha z výklenku, kterou sám natočil a která byla později odvysílána v pořadu „Na vlastní oči“. Hrad Houska je zase zajímavý tím, že je postaven úplně jinak než všechny ostatní hrady, kromě toho kolují různé zvěsti o jeho bráně do pekel pod kaplí, která zde byla vystavena. Hřbitov Bohnice je ústavním hřbitovem bohnické psychiatrické léčebny, bylo zde pohřbeno kolem pěti tisíc bývalých obyvatelů ústavu. Možná i proto se jedná o místo s největší koncentrací negativní energie a je označováno za nejponuřejší místo Evropy. A nakonec půjde o statek Pohádka, o kterém se říká, že je od roku 1828 společně s jeho údolím prokletý a z běžného občana a pomocného strojvedoucího Ivana Roubala „udělal“ v roce 1991 největšího polistopadového sériového vraha.

Všechna místa štáb natáčel v pozdních večerních hodinách, na hradě Houska dokonce přespal, aby natočil vše možné i nemožné, co by se zde mohlo dít. Jestli opravdu něco objevil, se dozvíte až v hotovém filmu.

Premiéra tohoto filmu bude 3.12 ve 20:00 v Olomouckém kině Metropol.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto archiv George Vision

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.