čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Olomoucké Divadlo Tramtarie se představilo s Nahatým Shakespearem v Bukurešti, tleskalo se ve stoje

Divadlo Tramtarie se představilo na mezinárodním divadelním festivalu v Bukurešti FEST IN ON THE BOULEVARD. Jde o čtrnáctidenní festival, na který jsou zvaná špičková divadla ze střední a východní Evropy. Divadlo Tramtarie na festivalu zahrálo ve čtvrtek svůj Kabaret nahatý Shakespeare.

Divadlo Tramtarie se zúčastnilo mezinárodního festivalu jako jediný zástupce České republiky. Během 14 denního festivalu se na několika divadelních scénách uskutečnilo téměř 50 produkcí, představily se soubory z celé střední Evropy, nechybělo například Slovinské národní divadlo, dále pak divadla ze Srbska, Chorvatska a dalších zemí. V minulých letech se na festivalu představilo například pražské A studio Rubín s inscenací Maso režiséra Jana Friče.

Divadlo Tramtarie zahrálo svůj Kabaret nahatý Shakespeare, který měl premiéru 19. září 2015. Inscenace se řadí mezi divácké hity, na festivalu v Bukurešti oslavila svou 50. reprízu. Kabaret se uváděl s originálním znění s rumunskými titulky, inscenace sklidila potlesk ve stoje.

„Bylo dost náročné hrát pro cizojazyčné publikum, v našem Kabaretu se střídají vážné shakespearovské pasáže s dosti rozpustilou improvizací, ve které herci vystupují z rolí a sami sebe i diváky si dobírají. Těmto pasážím rumunské publikum příliš nerozumělo, odezva tedy nebyla taková, na jakou jsou herci zvyklí z Čech. Nicméně i tak diváci na konci aplaudovali ve stoje a i pozdější ohlasy na naše představní byly nadšené,“ říká Petra Němečková, ředitelka olomouckého Divadla Tramtarie.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.