pátek 29. března 2024 Taťána

Future souloví The High Corporation přiváží do olomouckého Jazz Tibet Clubu světový zvuk

Do Olomouce poprvé přijíždí kapela The High Corporation, pražský future soulový kvartet inspirovaný jmény jako Hiatus Kaiyote, James Blake, Kendrick Lamar nebo Erykah Badu. Přináší moderní mix elektroniky, hip hopu, dubu a soulu.

Za krátkou dobu své existence se stihli zúčastnit desítky festivalů a předskakovat interpretům jako jsou Akua Naru, Selah Sue nebo Nekka. První turné “This Is Not Homework” se bude konat v 11 klubech v Čechách, na Moravě a na Slovensku. Turné vrcholí křtem nového EP “When I Went To School” 9. prosince ve Vile Štvanice v Praze.

Co říká k prvnímu turné zpěvačka Ashley S. Abrman? “Je nám ctou vyhlasit príkaz vyššej moci, ktorá nás posiela na prve turněčko. Neubránili sme sa tejto”. Narodila se v Hustonu a roky jezdila zpívat po tamních kostelech se svým otcem pastorem. Za zmínku určitě stojí, že se s velkým úspěchem zúčastnila poslední Red Bull Music Academy.

Na bicí v kapele uvidíte hrát Petra Hanáka, kterého můžete znát také z populární slovenské kapely Fallgrapp, Katarzia nebo 2127sounds.

Na kytaru Michael Lužný, baskytara a synth Lukáš Mutňanský (Katarzia).

Turné se odehrává kromě Olomouce (Jazz Tibet Club, 2. listopadu) v dalších 10 městech a podpoří ho například známí hudební producenti FVLCRVM v Brně 26.10, Jimmy Pé a Fallgrapp DJ set v Bratislavě a Novém mestě nad Váhom (3.11. a 4.11.), ale také skateboardingová parta MTS Crew v Jablonci nad Nisou 19.11 v Klubu na Rampě. Za The High Corporation stojí agentura Everything Goes Booking, která realizovala i jejich první videoklip k singlu Maj in June.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.