pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Druhý ročník Slavnosti vína se podařil. Nechyběla skvělá vína, hudební program i Martin na bílém koni

Dobře… to poslední nevíme jistě, ale kdo jiný by se přihnal se spoustou sněhu, na bílém koni, a ještě k tomu na svátek sv. Martina 11. listopadu na olomouckou Slavnost vína v NH Collection Olomouc Congress hotelu než právě on. Však se také tu představilo 17 nejvybranějších vinařství z Moravy a představilo více jak 150 druhů vína, což navnadilo k návštěvě stovky lidí.

Překvapení na úvod, okouzlující svatomartinský bělouš, se stal okamžitě nejoblíbenější fotoatrakcí návštěvníků této oblíbené akce. Hlavní role večera ovšem pochopitelně patřila vínu. A které byste rozhodně při nejbližší příležitosti měli ochutnat? “Na Slavnosti vína v Olomouci zvolili návštěvníci naše vinařství jako nejoblíbenější. Děkujeme, moc si toho vážíme,” vzkazují zástupci vinařství Springer z Bořetic na jižní Moravě, které během večera vyhrálo anketu oblíbenosti.

“Je vidět, že se vám Slavnost vína loni líbila. Všiml jsem si, že spousta z vás tu je podruhé. My vám za to děkujeme a doufám, že se uvidíme i příští rok,” poděkoval za pořadatele návštěvníkům slavnosti ředitel rádia Haná David Foretník, který akci uvedl spolu s ředitelem NH Collection Olomouc Congress hotelu Tomášem Rouskem a hosty přivítal i ministrem zemědělství a rodák z Olomouckého kraje Marian Jurečka.

“Skvělé víno, úžasná hudba a jídlo. Nemohl jsem se dočkat Fragile. Bezva hvězda večera,” vyzdvihl večer pan Jan z Olomouce. Vedle slovenské skupiny Fragile, která jedinečným a čistě vokálním provedením okouzlila hosty slavnosti známými popovými hity, jsme si večer užili také s kapelou Zelená pára, moderátorkou a zpěvačkou Olgou Lounovou a k tanci nám hrál i jihoafrický pianista a zpěvák Elly Jay a Dj’s rádia Haná.

Nelze opomenout ani charitativní rozměr Slavnosti vína. Během večera ředitel produkční agentury Forsberg Marek Berger věnoval za pořadatele předsedkyni Společnosti pro ranou péči Pavle Matyášové notebook se speciálním programem na cvičení jemné motoriky dítěte a na výuku písmen a číslic. Společnost pro ranou péči pomáhá rodinám s těžce nemocnými či hendicapovanými dětmi.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.