pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Z Hollywoodu do Olomouce. Účastníci mistrovství světa společně vystoupí na Talentovém galavečeru

Z letošního Mistrovství světa v interpretačním umění si přivezli Čeští účastníci celkem sedmnáct medailí. V sobotu 26. listopadu všichni medailisté World Championships of Performing Arts v Hollywoodu společně vystoupí na Talentovém galavečeru v Divadle na Šantovce.

Šest umělců a dvě skupiny letos bojovali v Americe na World Championships of Performing Arts v Hollywoodu v kategoriích tanec, hudba, zpěv, herectví a modeling. Se svými vítěznými čísly se v Olomouci představí již tuto sobotu od 18:00 hodin.

Dvacátý ročník Mistrovství světa v interpretačním umění se letos konal v americkém městě Los Angeles. Zúčastnil se také sedmnáctiletý herc Teodor Pazderka, který si přivezl dvě stříbrné a jednu zlato medaili. Před porotou se vžil do postav psychiatra a sériového vraha Hannibala Lectera, Doktora Zlouna z filmu Austin Powers nebo pana Collinse ze snímku Pýcha a předsudek. Soutěžil hned v několika kategoriích a na každou scénku měl jen jednu minutu. „Snažil jsem se vybrat takové ukázky, které budou snadno rozpoznatelné a porotu zaujmou,“ říká mladý herec. S medailemi získal také dvouleté stipendium v hodnotě dvaceti tisíc dolarů na studium konzervatoře v New Yorku. „Jsem rád, že jsem získal možnost rozvíjet svůj talent. Zkušenosti, které snad v Americe získám, budou k nezaplacení,“ dodává Teodor Pazderka. Do Ameriky vyrazí po maturitě, která ho čeká na konci letošního školního roku.

Po galavečeru nás čeká půlroční práce - upravujeme soutěžní čísla do jedné minuty. Jsme poradci, koordinátoři, tlumočníci.  Víme, jak mají soutěžní čísla vypadat, kde ubrat, kde přidat. Kromě talentu se hodnotí celkový dojem. Soutěžící mají jednu minutu, aby na sebe upoutali pozornost v davu dalších soutěžících z celého světa. Soutěžícím měníme životy. Někteří poprvé letí letadlem, projdou si obrovskou stresovou zátěží, pochopí jinou mentalitu, poznají jiný svět, získávají zdravé sebevědomí, motivuje je úspěch do další práce, rozšiřují si obzory a hlavně vše v přátelské atmosféře,“ dodává Margita Hájková.

Na Talentovém galavečeru vystoupí herec Teodor Pazderka, taneční skupina TS Freedom, hudební skupina Marod, která letos postoupila do finální show, instrumentalista Jiří Kovář, zpěvačky Michaela Janáčová, Ivana Kardosová a Kateřina Kolčavová a nejmladší členkou výpravy byla jedenáctiletá Izabela Jati, která soutěžila jako zpěvačka a modelka. Kromě nich se diváci podívají na umělce, kteří bojují o postup na 21. ročník Mistrovství světa v interpretačním umění, které se koná od 30. června do 9. července 2017 v Los Angeles.

Galavečer českých umělců vzal pod svá křídla nadační fond Správná cesta životem. Vstupenky na večer plný talentů v sobotu 26. listopadu 2016 od 18:00 hodin vycházejí na 150 korun a stále můžete nakupovat na této stránce. 

Autoři | Foto Dovadlo na Šantovce | Zdroj Margita Hájková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.