pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Moravské divadlo po čtyřech letech opět otevírá diváckou galerii

Moravské divadlo v Olomouci dnes otevřelo po čtyřech letech diváckou galerii. Prostory byly dosud uzavřeny z bezpečnostních důvodů kvůli nevyhovujícím podmínkám. Galerie byla součástí letošní rekonstrukce prostor divadla, která zahrnovala také úpravu toalet u hlediště.

Otevřením galerie se kapacita divadla zvýšila o 32 míst, vstupenky na takzvané bidýlko jsou k dispozici ode dneška, řekl dnes ČTK mluvčí divadla David Kresta.

Moravské divadlo mělo dosud kapacitu 398 míst, počet míst se tak zvýšil o téměř desetinu. "Jsem rád, že se nám opět podařilo zprovoznit diváckou galerii. Nejen proto, že je to prostor specifický a svým způsobem velmi přitažlivý, ale především proto, že tak můžeme navýšit kapacitu divadelního sálu a v případě titulů, o které je již dopředu velký zájem, uvolnit do prodeje další tři desítky sedadel," uvedl ředitel divadla Pavel Hekela.

Před uzavřením galerie se lidé na tato místa dostávali přes schodiště vedoucí do sálu Moravské filharmonie, nyní už budou moci využít hlavní schodiště ve foyer divadla. Během prací totiž byla propojena galerie s druhým pořadím balkonu. "V galerii samotné je pak 12 boxů rozdělených paravány. Najdeme tu také zvukařský pult, kabinu a místo pro obsluhu titulkovacího zařízení. Součástí galerie je také společenský salónek, divácký komfort zvýší nově přístupné luxusní pánské a dámské toalety," doplnil mluvčí divadla.

Vedení divadla počítá s tím, že vstupenky na galerii uvolní do prodeje vždy poté, až se zaplní místa na prvním a druhém pořadí balkonu. U titulů, u nichž se již dopředu počítá s velkým diváckým zájmem a jejichž dosavadní reprízy byly vyprodané, budou vstupenky na galerii k dispozici od začátku prodeje, uvedla vedoucí obchodního oddělení Jitka Jahodová. Zájemci si mohou vstupenky na diváckou galerii zakoupit již v tomto týdnu, a to na čtvrteční derniéru operetní inscenace Rose Marie a na oblíbené baletní představení Louskáček, které je v plánu tuto sobotu.

Galerie byla součástí letošní etapy rekonstrukce prostor divadla, novou podobu již získaly také toalety u hlediště. Náklady přesáhly osm milionů korun. Kvůli rozsahu prací muselo vedení divadla posunut začátek nové sezony o deset dní.

Čtěte více:

Autoři | Foto Moravské divadlo Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.