pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Půlnoční ohňostroj v Olomouci nebude. Dočkáme se ho až v podvečer 1.ledna

Oslava konce starého roku a příchod nového tradičně oznamuje ohňostroj o půlnoci z 31. prosince na 1. ledna. V Olomouci se však ohňostroj přesune až na 18:00 v neděli 1.1.2017.

Konec roku doprovázejí bouřlivé oslavy, bouchání šampusu, výpadky paměti, ale také ohňostroj. Na ten oficiální si však v Olomouci budeme muset počkat až na další den v podvečerních hodinách. Důvody přesunu komentoval primátor Antonín Staněk už v minulých letech: "Otevření možnosti vychutnat si ohňostroj pro rodiny s dětmi bylo jedním z hlavních motivů pro změnu tradice.

Novoročního ohňostroje se teda dočkáme 1.1.2017 v 18:00 hodin.

Přijetí tohoto rozhodnutí je rozporuplné. „Mám rád ohňostroj hned o půlnoci, má to úplně jinou atmosféru než další den. Vůbec se mi to rozhodnutí nelíbí,“ říká student vysoké školy Tomáš Poštulka. Na druhou stranu si přesunutí pochvalují rodiny s dětmi. „Považuju to za dobrý nápad. Silvestrovské ohňostroje mají sice tradici a v mnoha městech se o půlnoci dělají, jenže já bych si na něj rozhodně s dětmi jít netroufla. Takhle jsme se aspoň mohli celá rodina těšit na 1. ledna,“ uvedla jedna z přihlížejících, která přišla na náměstí v minulých letech s celou rodinou. 

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Marcel Holy

A mě osobně 1.1.2017 odpoledne si ho mužou nechat!! Jen zbytečně vyhozené peníze. Ohňostroj je na silvestra né na nový rok! Proč? Z jakého důvodu druhý den! To už není ohňostroj k novému roku. Ale jen tak, krom toho,že 1ho tam nikdo nechodí :-) No ale určitě se proto najde Rozumné vysvětlení :-)

úterý, 20. prosince 2016, 10:59

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.