čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomoucký novoroční ohňostroj se bude nést ve sportovním duchu

Olomouc se stane Evropským městem sportu pro rok 2017. Novoroční ohňostroj bude laděn do sportovního tónu. Podívaná začne v neděli v 18:00 na Horním náměstí.

Sportovně laděný bude novoroční ohňostroj, který v neděli večer ozáří oblohu nad Olomoucí. Radnice chce dynamickou světelnou show odstartovat rok 2017, kdy se Olomouc bude pyšnit prestižním titulem Evropské město sportu, sdělil dnes ČTK primátor Antonín Staněk.
 

Ohňostrůjci světlice odpálí v neděli v 18:00 z plochy Horního náměstí. Odpalovací zařízení bude instalováno u Krajinské lékárny. Sportovní podtón ohňostroji dodá především hudební doprovod. Světelná podívaná má trvat zhruba 13 minut. Novoročnímu ohňostroji bude předcházet doprovodný kulturní program.
 

"Rok 2017 má pro Olomouc symbolizovat podporu sportu, a to nejen toho vrcholového, ale také sportování ve volném čase. Ohňostroj se sportovní tematikou tento rok zasvěcený pohybu symbolicky zahájí," zdůvodnil Staněk zaměření novoročního ohňostroje.

Olomouc se nedávno stala Evropským městem sportu 2017. Evropská asociace hlavních měst sportu ocenila nabídku sportovišť v Olomouci a také investice města do této oblasti. V předchozích letech ocenění získaly Praha, Liberec, Most a Ostrava. "Počtem sportovišť i počtem amatérských sportovců už městem sportu prakticky jsme, ale stále je co zlepšovat. Proto máme připravenou řadu projektů, které budou propagovat sportování a pohyb zejména dětí a mládeže a chceme je přesvědčit, že je to dobrá forma trávení volného času," uvedl primátor.

V Olomouci byl dříve ohňostroj odpalován večer na Silvestra. V předchozích dvou letech ale radnice termín posunula na Nový rok, aby si světelnou podívanou mohly v klidu vychutnat i rodiny s dětmi. Ohňostroj chystá také například radnice v Prostějově, kde rachejtle k nebi vyletí už na Silvestra.

Čtěte více:


 

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.