pátek 29. března 2024 Taťána

Divadlo na cucky uvede oblíbený titul Můj BF na dlouhou dobu naposledy

Dvě inscenace z repertoáru Divadla na cucky čeká v příštích měsících pauza. Jednou z nich je oblíbený teenagerský titul Můj BF. Důvodem je zahraniční stáž herečky Petry Dosoudilové.

Jsou dva. On a jeho „BF“. Ona a její „BF“. Dosud pořád spolu, teď se ale jeden vydá za studiem do zahraničí. „V inscenaci se dva nerozluční parťáci rozdělí, protože každý z nich odchází za studiem jinam. Něco podobného nyní potká naše herce i v reálu,“ uvedl mluvčí divadla Zdeněk Vévoda. Autorský projekt ze života mladých nejen o dospívání, zábavě a pařbách, ale hlavně o přátelství a lásce uvádí divadlo s úspěchem už od podzimu 2015. S hereckou dvojicí Petra Dosoudilová - Jan Machalka inscenaci připravila slovenská režisérka Silvia Vollmannová a pokládá v ní zásadní otázku: „Existuje přátelství mezi klukem a holkou?“

„Můj BF odkrývá svět teenagerů přes dvojici kamarádů a jejich vzájemný vztah s jistou dávkou nadsázky a situačního humoru a s využitím prvků materiálového divadla,“ uvedla režisérka, která byla v roce 2014 nominována na cenu Dosky jako talent roku a která v Olomouci nastudovala také Pohádku na cucky nebo novinku z vysokoškolského prostředí Mate. „Inscenace Silvie Vollmannové mladé diváky baví. Pracuje s různými médii, divadlo má přesah do reality. V Můj BF si herci v průběhu představení dělají selfie snímek s diváky, který pak putuje na Facebook nebo Instagram. Diváci se těší, až budou moci označovat, sdílet, lajkovat,“ doplnil Zdeněk Vévoda.

Na delší dobu poslední reprízy Můj BF můžete navštívit v Divadle na cucky 10. a 11. ledna od 19.30. Vstupenky za 130 a 80 Kč lze rezervovat online na webu www.divadlonacucky.cz.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.